Meny Stäng

Vad har Tyskland att erbjuda?

Annons

I torsdags kväll var vi på ett event på Haymarket i Stockholm. Det var Tysklands turistbyrå som anordnade kick-off för året och bjöd in olika människor i resebranschen, inklusive resebloggare via nätverket “Travel Massive”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Det blev en trevlig kväll med en god 3-rätters middag, ölprovning, snack med resebloggarvänner och – förstås – presentationer om Tyskland som resedestination. Så vad har Tyskland att erbjuda? Och vad är det för firande i Tyskland som Peter igår flaggade för att vi är nyfikna på?

Charmigt vackra Rügen

Rügen var temat för kvällen, och jag kan ärligt säga att det är ett resmål i Tyskland som jag tänkt ganska lite på, men som jag blev sugen på att besöka! Rügen är en ö i Östersjön som kanske framför allt är känd för sin vackra natur och sina fina sandstränder, samt för en charmiga sekelskifteskänsla med pirer och strandsoffor. Hit måste vi nog åka någon gång! Har du kanske varit på Rügen?

Tysklands turistbyrå
Tysklands turistbyrå och Tysklands ambassadör – i en strandsoffa som tillfälligt tagit plats på Haymarket i Stockholm

Svenskfest i Wismar

Vad är det Peter är så sugen på då? Jo, varje år i augusti firas Sverige i Wismar. Staden Wismar, som ligger vid Östersjökusten, tillhörde nämligen Sverige mellan 1648 och 1803. Idag har staden en god relation med den tidigare ockupationsmakten och firar varje år med en festival då staden fylls av karnevalståg med människor utklädda till svenska 1700-talsmilitärer, tillsammans med marknader och skådespel.

Tysk öl
Tyskar gillar öl! Här fick vi prova den tyska smakrika ölen Störtebeker

Fler bra Tysklands-tips

Vi har inte semestrat sådär väldigt mycket i Tyskland, men varje gång vi åkt igenom med husbilen har vi passat på att leta upp några intressanta sevärdheter. Här är tre av våra favoriter:

  1. Örnnästet – I södra Tyskland, nära österrikiska Salzburg, ligger Kehlsteinhaus, Berchtesgaden, som Hitler fick i 50-årspresent. Detta fascinerande bygge ligger på 1800 meters höjd och bokstavligen snuddar vid molnen. Läs gärna mer om Örnnästet.
  2. Neuschwanstein – På 1800-talet lät Ludvig II uppföra det här sagoslottet i Bayern i södra Tyskland. När man ser det förstår man precis varför det stått som förebild för Disneys Törnrosaslott! Läs gärna mer om Neuschwanstein.
  3. Lübeck – Den här gamla Hansa-staden, som är helt omgiven av vatten, är verkligen charmig. Här kan du strosa runt i en stadskärna som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och samtidigt shoppa exklusiv marsipan. Läs gärna mer om Lübeck.

Vilka är dina bästa Tysklands-tips? Vad har Tyskland att erbjuda enligt dig?

Neuschwanstein
Törnrosas slott? Nix, Ludvig II: slott i Bayern i Tyskland
Alla våra bästa tips om Tyskland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev