Meny Stäng

Ingolstadt i Tyskland – på besök hos en svensk bloggare

Annons

Ingolstadt är en stad i delstaten Bayern i Tyskland. Vi åkte hit för att träffa Linnea, som bor här med sin familj och bloggar om livet som utlandssvensk i Bayern. Men först gav vi oss in i den charmiga staden på jakt efter internet-simkort …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ingolstadt och jakten på simkort

Ingolstadt visade sig vara en charmig stad med fina hus och proppfullt med bilar. I Ingolstadts storstadsområde bor ca 300 000 människor, varav en hel del (35 000!) jobbar på den stora biltillverkaren Audi. Inte helt lätt att parkera en 7,3 meter lång husbil i den här stan, men efter lite snurrande hittade vi en parkeringsplats strax utanför centrum och gav oss av för att köpa Internet …

På Vodafone fick vi tag på (dyra) simkort och promenerade tillbaka till bilen, där vi upptäckte att simkorten inte fungerade… Tillbaka till Vodafone, där (den stressade) expediten Fru Hof inte heller kunde hjälpa oss utan skickade vidare oss till huvudbutiken i det stora inbyggda centrumet Westpark. Här fick vi till slut hjälp av Herr Hof som (efter en hel del strul) lyckades hjälpa oss.

Kyrkan och en annan byggnad i Ingolstadts centrum
Kyrkan och en annan byggnad i Ingolstadts centrum

På besök hos svenska Linnea

Linnea bor med sin familj i en trevlig lägenhet strax utanför Ingolstadt. Familjen flyttade hit för ett år sedan eftersom de var sugna på att prova på livet i ett annat land och eftersom mannen i familjen fick möjlighet till jobb just här. Nu går de båda barnen i förskolan/skolan och Linnea pluggar tyska. Om du vill läsa mer om livet som utlandssvensk i Bayern ska du definitivt kika in på Linneas fina blogg Lanclin.

Linnea bjöd på lunch och lyxig lussebullsfika (det var ju inte igår!!!) och vi hade sååå mycket att prata om. Vi hade gärna stannat längre, men har fler stopp och besök planerade framöver, så kanske får vi ses i Stockholm nästa gång!

Linnea framför sitt hem i Ingolstadt, Bayern
Linnea framför sitt hem i Ingolstadt, Bayern
Alla våra bästa tips om Tyskland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev