Meny Stäng

Från Kiel till Göteborg – bästa färjan mellan Sverige och Tyskland

Annons

Då var det dags att ta färjan från Kiel till Göteborg, efter två månaders husbilsresa i Europa. Det var första gången vi tog just denna färja, och vi måste säga att detta enligt oss är den bästa färjan mellan Sverige och Tyskland. Vilken färja som passar en beror förstås på var man bor i Sverige, men av alla vi åkt måste vi säga att detta är den trevligaste!

Två månaders husbilsresa är över

Efter det sista besöket vid Nordsjökusten i Tyskland var två månaders husbilsresa i Europa över. Vi har rest i sju länder och besökt runt 50 olika destinationer. Vilken fantastisk resa detta har varit! Vi kommer sammanfatta lite mer framöver och vi kommer snart uppdatera våra sidor med restips, som du hittar i menyn. Så länge hittar du alla våra inlägg från resan under Husbilsresa2018.

helena
Från Kiel till Göteborg med StenaLine

Från Kiel till Göteborg – i panoramahytt

Den här gången tog vi färja från Göteborg till Kiel med StenaLine. Vi testade en Panorama Class Cabin, med panoramautsikt från 11:e våningen, och måste säga att det var fantastiskt att resa på det här sättet! Efter två månader på rull i husbilen kändes det riktigt lyxigt att njuta av en natt på hotell, för ja, så kändes det! På rummet hade vi gott om plats, bekväma sängar, ett fint duschrum och både vatten och vin.

Panorama hytt

Precis utanför rummet hade vi dessutom tillgång till bubbel (i början av resan) samt kaffe, kakor och frukt. Hur lyxigt som helst!

Bubbel på färja

Middag med vänner

Allra roligast var ändå att vi på båten träffade Linda, med bloggen Reiselinda, och hennes man Pär. De har rest runt i Tyskland med sin husbil under fyra månader och vi har följt varandras bloggar, men aldrig träffats på riktigt förut. Några dagar innan avresa insåg vi att vi troligtvis skulle hamna på samma båt, och efter bara några minuter ombord stötte vi ihop vid bubblet. Strax därefter blev det gemensam middag i a la carte-restaurangen.

restaurang Stena Line
Peter, Linda och Pär är redo att hugga in på förrätten

Vi valde restaurangens färdiga tre rätters-meny, med Skagenröra på kavring, oxfilé eller torsk, och pannacotta. Middagen var väldigt god, men framför allt hade vi väldigt mycket att prata om! Husbilsliv, resmål, språk, bloggande …

Skagenröra
En klassiker till förrätt som aldrig är fel
fisk
Både Peter och jag åt den goda oxfilén, men Pärs torsk blev snyggast på bild!

Efter middagen surrade vi en stund i baren över en Irish Whiskey, innan det var dags för lite sömn. Det sista vi såg innan vi gick och la oss var Stora Bältbron, som vi passerade under. Mäktigt!

Stora Bältbron
Stora Bältbron, under resan från Kiel till Göteborg

Frukost ombord

När man bokar panorama-hytt eller svit ingår frukost i priset. Den stora frukostbuffén var som på ett bra hotell, med varma rätter, massor av olika pålägg och ostar, frukt, bakverk, yoghurt och så vidare. Om man ska bedöma en hotellfrukost efter hur bra äggen är så kan vi säga att de löskokta äggen var perfekta!

Frukost

Bästa färjan mellan Sverige och Tyskland

Varför gillade vi denna färjan mer än andra då? Vi har åkt många olika färjor mellan Skåne och Tyskland, och även färjor från Sverige till Polen. De flesta av de här färjorna är väldigt tråkiga, och känns mest som ”transport”.

Ombord på färjan mellan Kiel och Göteborg fanns både en bra restaurang med god mat och barer med underhållning på kvällen. Om man dessutom lyxar till det med en extra fin hytt, ja då blir det en riktigt angenäm upplevelse att åka färja!

Bästa färjan mellan Sverige och Tyskland
Stena Line Göteborg
Från Kiel till Göteborg med StenaLine

Färjeresan genomfördes i samarbete med Tyska Turistbyrån. Texter, bilder och åsikter är som vanligt våra egna.

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev