Meny Stäng

Höjdpunkter från resan – 12 fantastiska naturupplevelser

Annons

Efter två månader på rull i Europa med husbilen måste vi förstås sammanfatta några av alla höjdpunkter från resan. Vi startar med 12 fantastiska naturupplevelser. Lite senare återkommer vi om de allra bästa städerna, och kanske om något annat. Hojta om du har något önskemål!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fantastiska naturupplevelser

Vi hade många fantastiska naturupplevelser under vår två månader långa husbilsresa genom sju länder i Europa. Här är våra 12 allra bästa tips för dig som gillar natur!

1. Vandring i Bohemian Switzerland

Tjeckien: Bohemian Switzerland i nordvästra Tjeckien är ett magiskt område med intensivt grön natur, dramatiska berg och fina vandringsleder. Här ligger de pittoreska restaurangerna och vackra hotellen tätt, och man undrar varför man inte alltid tänkt att man borde semestra i bergen.

Bohemian Switzerland

2. Besök i världens största isgrotta

Österrike: I Werfen, cirka 40 minuter söder om Salzburg, hittar man världens största isgrotta. För att ta sig till grottan måste man först ta en shuttlebus längs slingriga vägar, sedan vandra uppåt, sedan ta en hög linbana och sedan vandra igen, för att komma till en grotta där man fortsätter 134 meter uppåt i trappor. Om det är värt det? Lätt!

3. Till toppen av Kitzsteinhorn

Österrike: Om du är i Zell am See får du inte missa att besöka Kitzsteinhorn! För att ta sig upp till toppen på 3029 meter får man ta inte mindre än tre linbanor och en bergbana. Här uppe är luften klar och frisk och utsikten tar andan ur en.

Kitzsteinhorn

4. Dimma vid alpsjön Lago di Braies

Italien: Lago di Braies, eller Pragser Wildsee som sjön heter på tyska, ligger i norra Italien relativt nära Österrike. Vi har sett magiska bilder på sjön i sol, men den var också fantastiskt vacker i kvällsdimma. Slöjorna sjönk över bergen medan vi blickade ut över träbåtar och en ensam badande hund.

Italien Lago Braies

5. Solrosor i Umbrien

Italien: Från och med nu är Umbrien en av våra favoritplatser i Italien. Här finns ingen kust, vilket kan förefalla tråkigt, men vilket innebär att man slipper den stora samlingen av turister. Istället kan man omslutas av solrosor och olivlundar, eller kanske ta en båttur ut på sjön Trasimeno.

Solrosor

6. Nakenbad på Île du levant

Frankrike: Vissa saker finns bara i Frankrike! En hel ö där människor lever och badar nakna – ja, det är sant! Välkommen till Île du Levant, utanför den franska rivieran. Här är allting fritt och naturligt, och det handlar inte bara om kläderna. Byggnaderna lämnas att tas över av naturen och de vilda klängerväxterna tar sig in överallt.

Frankrike Levant

7. Strandliv på exotiska Port-Cros

Frankrike: Strax intill Île du Levant ligger nationalparken och ön Port-Cros. Man är fortfarande kvar i Frankrike, men det är mycket svårt att tro! Här är den gröna växtligheten frodig, vattnet vid stränderna är kristallklart och de charmiga barerna med målade träskyltar serverar Mojito.

Ön Port-Cros i Frankrike

8. Kanottur i Ardeche

Frankrike: I Ardèche, norr om Nîmes i Frankrike, hittar man en makalöst vackert naturområde med en stor kanjon, en lång flod och massor av grottor. Förutom att det är fantastiskt att paddla kajak här har man hittar grottmålningar som är över 36 000 år gamla. Ganska coolt, eller hur?

9. Hängflygning i Interlaken

Schweiz: En av de mest galna naturupplevelserna vi hade under resan var när vi testade hängflygning i Interlaken. Förutom att hängflygningen i sig självt var en adrenalinkick måste vi säga att det här området är sagolikt med sina vackra sjöar, dramatiska berg, höga vattenfall och fina vandringsleder.

10. Simtur i Bern

Schweiz: Bern är Schweiz huvudstad, och kanske är det därför det känns extra dramatiskt att hoppa rakt ner i floden och simma genom staden. Det är strömt i floden så man glider framåt utan att ta några simtag, men istället gäller det att vet var man kan ta sig upp!

Bern flod

11. Tåg till berget Pilatus

Schweiz: Strax utanför Luzern i Schweiz ligger det dramatiska berget Pilatus. För en riktig naturupplevelse kan man ta ”The Golden Tour”, som innebär att man åker båt från Luzern till Alpnachstad, tar världens brantaste kuggstångsbana upp till toppen och senare tar sig ner med linbana.

Pilatusbahn

12. Camping i Moseldalen

Tyskland: Sist men inte minst måste vi nämna Moseldalen i Tyskland! Floden Mosel ringlar i 544 kilometer, och längs denna flod ligger de gröna vinodlingarna tätt, tätt. Här kan man njuta av vandring, cykling, båtturer och, förstås, vitt Moselvin.

Mosel dalen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev