Meny Stäng

Hemma i husbåten – efter två månader i husbilen

Vi har haft det superbra under vår husbilsresa i Europa, men det är ändå inte så dumt att vara hemma i husbåten igen. Det bästa med att bo i husbåt är att det aldrig känns lika tråkigt att komma hem efter en resa, som vi ibland tyckte förr. Det är alltid fint att återse båten!

Hemma i husbåten

Vi trivs verkligen bra i husbilen, men vi trivs också i husbåten, som ligger i Pampas marina i Solna. I husbåten har vi det lite bekvämare än i husbilen, eftersom vi till exempel har tvättmaskin och diskmaskin. Vi kan visserligen inte få ny utsikt varje dag, vilket vi ju kan i husbilen, men å andra sidan tycker vi att den utsikt vi har är fantastisk.

Peter Pampas
Peter utanför ingången till vår husbåt

Det är härligt att vara omgiven av vatten, och runt om oss har vi ett livligt fågelliv med svanar, änder och hägrar. Nu på sommaren är det också gott om båtar som kör in och ut i marinan, och soliga dagar är det gott om människor på restaurangen. Dessutom är vi förstås omgivna av våra grannar, som bor i de cirka 40 andra husbåtarna som ligger i samma marina.

Pampas marina

Nu kommer vi spendera ganska mycket tid i husbåten en tid framöver, och bland annat jobba med att uppdatera allt på bloggen som vi inte hann under resan. Peter kommer klippa ihop fler filmer och vi kommer också uppdatera våra sidor med restips och ställplatser.

Pampas

Hur är det att bo i husbåt?

Vi älskar husbåtslivet, och du som följt vår blogg ett tag vet säkert det mesta om att bo i husbåt. Om du är ny följare kan du kika in på ett tidigare inlägg där vi svarat på vanliga frågor om att bo i husbåt. Där svarar vi på allt sånt som folk brukar undra, det vill säga om det gungar, om det är fuktigt och vart avloppsvattnet tar vägen …

Freedom Pampas

Prenumerera på vårt nyhetsbrev