Meny Stäng

Hängflygning i Interlaken i Schweiz

Annons
I samarbete med Switzerland Tourism

Nu har vi fått chansen att testa hängflygning i Interlaken i Schweiz, eller hang gliding som det heter på engelska. Att Peter skulle tacka ja till att flyga var det ju ingen tvekan om, men frågan var ju om jag (Helena) också var beredd att kasta mig ut i luften …? Den dramatiska starten på dagen följdes sedan av en härlig tur med båt på Brienzsjön, och en fin vandring till ett vattenfall.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Gruyère till Brienz

Efter allt frosseri i choklad och ost i Gruyère rullade vi vidare mot Brienz vid Brienzsjön, huvudsakligen längs med Grand Tour of Switzerland, det vill säga den vackra vägen runt Schweiz. Här tog vi in på en helt fantastiskt fin camping precis vid sjön.

Väg till Brienz, Interlaken i Schweiz

Bo på camping Aaregg i Brienz

Familiencampingplats Aaregg ligger vid oerhört vackert vid Brienzsjön, ungefär 20 minuters promenadväg från Brienz. Precis intill campingplatsen har man det grönblå klara vattnet, och i alla riktningar runt sjön ser man de höga dramatiska bergen. Detta är dessutom en modern och mycket fin camping med välskötta campingtomter, fräscha servicehus, WiFi som fungerar bra samt en restaurang.

Camping Brienz
Camping Brienzsjön
Brienz camping

Ät på Restaurang i Brienz

En kort promenad från campingen hittade vi också till restaurangen på hotell Brienz. Hotellets uteservering ligger egentligen lite halvtrist mot en parkering, men här fick vi så god mat att vi gick tillbaka ytterligare en gång efter den första!

Pasta med räkor
Pasta med räkor på Hotel Brienz

Testa hängflygning i Interlaken

Schweiz Turistbyrå överraskade oss med att bjuda in oss att testa hängflygning i Interlaken. Hängflygning!? Jag, Helena, är ju höjdrädd! Hur skulle det gå?

När vi gick på tåget på morgonen, från Brienz till Interlaken, hade jag nästan bestämt mig för att inte prova. Sedan träffade vi det där galna gänget från Bumble Bee Hang Gliding, och då tänkte jag att jag ju kunde vänta lite med att säga att jag inte ville flyga …

Bumble Bee, Interlaken i Schweiz
Peter och Helena (mitten) samt två av piloterna från Bumble Bee
Hängflygning i Interlaken i Schweiz
Redo för en flygtur …?

Vi åkte bil upp på ett berg, tillsammans med fem piloter/guider från Bumble Bee och två unga tjejer från Sydkorea. Uppe på berget byggde piloterna ihop de små konstruktionerna vi skulle flyga med och så fick vi öva på att springa för att starta igång flygturen.

Det som fick mig att trots allt våga testa var att man inte behövde hoppa ut för något stup. Allt man behövde göra var att springa ner för en backe, tills man helt enkelt lättade från marken …

Hängflygning i Interlaken i Schweiz
Vacker utsikt från berget vi skulle flyga ifrån

Det pirrade förstås i magen, men att starta var faktiskt inte så läskigt som man skulle kunna tro. Vi lättade från marken, och sedan flög vi ut över Interlaken. Vilken utsikt! Helt fantastiskt att se staden där under med de slingrande grönblå floderna, och de höga bergen runt om. Jag höll nog mestadels någorlunda hårt i piloten, men jag kunde definitivt njuta av flygturen!

Hängflygning i Interlaken med Bumble Bee
Peter tillsammans med Bumble Bee-piloten, ovanför Interlaken
Hängflygning i Interlaken i Schweiz
Förvånande nog så flög jag (Helena) också!
Hang gliding i Interlaken i Schweiz
Titta, vi flyger!

Efter ungefär tio minuters flygtur landade vi tryggt och säkert på en stor gräsplan i Interlaken. Stort tack till det sköna gänget från Bumble Bee Hang Gliding för en fantastisk upplevelse!

Bumble bee i Interlaken i Schweiz
Det glada gänget från Bumble Bee Hang gliding i Interlaken

Ta en Båttur på Brienzsjön

Efter vår upplevelse med hängflygning i Interlaken var det skönt att sätta sig ner för en öl och en bit mat. Därefter tog vi båt från Interlaken, och åkte mot Itselwald. En härlig och vacker båttur på Brienzsjön!

Båttur på Brienzsjön i Schweiz
Båttur på Brienzsjön
Brienzersee, båttur på Brienzsjön

Vandra längs Brienzsjön

Från Itselwald vandrade vi på den uppmärkta leden längs med sjön, fram till vattenfallet i Giessbach. Vandringen tog drygt 1,5 timme, och det var en riktigt fin vandringsled, med utsikt över sjön och ibland rakt in i trollskogen.

Båttur på Brienzsjön i Schweiz
Vandring Schweiz
Trollskog

Upplev Giessbach Vattenfall

Till slut kom vi fram till vattenfallet i Giessbach. Vattenfallet är riktigt högt, men är troligen mer rikt på vatten på våren. Vi tog bergbana upp en bit, och promenerade sedan resten av sträckan till den lilla bro som löper bakom vattenfallet.

Vattenfall
Vattenfall Brienz
Hotell Giessbach
En selfie med utsikt över bergen och hotellet i Giessbach

Båt tillbaka till Brienz

Till slut tog vi båt tillbaka från Giessbach till Brienz, och därefter promenerade vi till vår camping. En lång och väldigt händelserik dag!

Båttur på Brienzsjön Brienzersee
Denna åkte vi inte med, men visst är den fin!?
Båttur på Brienzsjön
Den här båten tog oss tillbaka till Brienz

Video från Interlaken i Schweiz

Peter har klippt ihop en film från Interlaken i Schweiz. Kolla gärna in den!

Alla våra bästa tips om Schweiz. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev