Meny Stäng

8 frågor om resande

Annons

För ett tag sedan svarade bloggaren Towe, med resebloggen Come fly with me, på 8 frågor om resande. Hon hade blivit inspirerad av SvD, som varje söndag brukar ställa just dessa frågor till kända företagsprofiler under rubriken ”Affärsresenären”. Nu blev även vi sugna på att svara! Har du kanske en egen blogg? Häng gärna på och svara du också! Om du inte har en blogg får du gärna skriva dina svar i kommentarsfältet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Vart reser du oftast?

Vi reser oftast INTE tillbaka till exakt samma ställen, utan föredrar att uppleva nya platser. Två länder som vi gillar och återkommit till flera gånger är Polen och Kroatien. Polen eftersom det är nära, billigt och eftersom man hittar både fina städer och vackra sandstränder. Kroatien eftersom det finns en otroligt vacker kust med kristallklart vatten, charmiga medeltidsbyar och fantastiska nationalparker.

2. Flyg eller tåg?

Får man svara husbil…? Annars svarar vi tåg! Tåg är ett behagligt sätt att resa. Det är rytmiskt lugnande och man har möjlighet att se och uppleva landskapet man åker igenom. Den mest fantastiska tågresan vi gjort är den Transmongoliska järnvägen, som med sju dygns tågresa tog oss från Moskva till Beijing.

Transmongoliska järnvägen
Bekväm tillvaro på Transmongoliska järnvägen för många, många år sedan

3. Vilken är din favoritflygplats?

Vi gillar nog inte flygplatser speciellt mycket alls. Man är ju ofta trött, det är mycket folk och allting är dyrt …  Kuala Lumpurs flygplats är modern och dessutom ljus och grön, vilket är trevligt.

4. Vilket är ditt favorithotell?

Eftersom vi sällan återkommer till samma destination återkommer vi sällan till samma hotell … Några hotell vi gillar är hotell Polonia Palace i Warszawa och Le Meridien på Malta. I Stockholm brukar vi ju inte bo på hotell direkt, men vi gillar miljön på Scandic Haymarket.

5. Vad har du alltid i handbagaget?

Dator, mobiltelefon, kamera, laddningkablar, extrabatteri, huvudvärkstabletter, migränmedicin … Och naturligtvis pass och biljetter! Ibland har vi också med varsin bok eller e-bok.

6. Vad brukar du läsa under resan?

Om vi läser böcker så är det thrillers för Peters del och romaner för min (Helenas) del. Men ibland blir det bara tidningen i stolsfickan framför eller ingenting. Eller bloggar om det finns WiFi på planet!

7. En stad som lever upp till hypen?

Barcelona är ju en väldigt omtalad och välbesökt stad, men vi förstår också varför! Barcelona är en skön och intensiv storstad som ligger precis intill en härlig sandstrand. Här finns allt från mysiga gränder, cool historisk arkitektur och Gaudis mästerverk såsom La Sagrada Familia till ett pulserande nattliv.

8. Och en som gjorde dig besviken?

Milano låter som ett coolt ställe, men vi var kanske inte fullt sååå imponerande. Här kan man bland annat se den pampiga katedralen Il Duomo och shoppa i den exklusiva gallerian Vittorio Emanuele. Men ärligt talat, vi hittade inte så mycket mysiga gränder att hänga i och det var svårt att göra några shoppingfynd i normal prisklass.

La Sagrada Familia
Inuti La Sagrada Familia i Barcelona

Läs gärna också Towes och Annika/Resfredags svar på frågorna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev