Meny Stäng

11 frågor om att resa med husbil

Annons

För ett tag sedan fick vi ta emot Liebster Award, som snurrade runt mellan resebloggare med syfte att visa och upptäcka nya bloggar. Nu har vi fått den en gång till, och denna gång från bloggen Äventyr med Xoe och Olivia. Vi tackar så mycket för detta! Den här gången har frågorna lite mer “husbilskaraktär”, så även om vi inte skickar vidare awarden en gång till, så svarar vi gärna på frågorna!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Vilket resmål i Sverige är ert bästa?

Det känns nästan omöjligt att välja ett resmål. Vi gillar Stockholms skärgård, men också Smögen (alla goda skaldjur!). Öland är också fint att besöka på sommaren, och Trosa är ett favoritstopp med husbilen …

2. Föredrar ni fricamping, ställplatser eller campingar när ni reser med husbil?

Vi gillar att variera! Fricamping är perfekt när man kan stå naturskönt utan att störa någon, och när husbilen är fulladdad med el, vatten och mat. Ställplatser är oftast att föredra när man vill besöka en stad eller sevärdhet. Camping kan vara toppen om man vill stå vid natur och bad, och när man har behov av tvättmaskiner och annan “lyx”.

3. Vilket är ert starkaste resminne?

Vår 1 år långa resa runt Europa är ett långt och fantastiskt resminne i sig! Det finns många speciella minnen från den resan: när vi åkte runt de svindlande stupen i Gorge du Verdon i Frankrike, när vi fricampade flera nätter i rad på en öde strand i Sardinien och lärde oss att plocka musslor, när vi blev hembjudna till gästfria människor i Makedonien och fick prova albanska högtidskläder osv. osv.

4. Vilket är ert mest udda resmål?

Om vi pratar husbilsresor så är det kanske mest udda att vi snurrat runt i Albanien och Makedonien. Dessa två länder är kanske lite ovanliga för svenska husbilsresenärer, men överraskade verkligen positivt. Vacker natur, vänliga människor och osannolikt låga priser. Albanien har ju dessutom en lång och fantastiskt fin kustremsa!

Albanien
Albanien överraskade positivt! – Bunec beach i augusti 2015

5. Vad betyder husbilresorna för er?

Massor! Vi skaffade husbilen 2008 och den har gjort att vi kunnat resa på ett sätt som vi aldrig hade kunnat göra annars. Det är en frihet att resa med husbil – man reser dit man har lust och man behöver inte planera i förväg. Vi har kunnat ta med oss tonåringar ner i Europa och hålla budgeten nere genom att laga mat själva, vi har fått se mycket mer av Sverige än vi skulle ha gjort utan husbil och – vi fick chans att resa runt Europa under ett helt år!

6. Ge ett lokalt restips!

Om du vill besöka Stockholm med husbil är det smidigt att stå på Långholmens husbilscamping. Campingen har öppet på sommaren och härifrån är det nära till tunnelbanan och till de flesta sevärdheter i stan.

7. Vilka är era närmaste resplaner?

Våra närmaste resplaner utan husbil är Tjeckien (pressresa) och Polen (besök hos vänner) i juli. Våra närmaste resplaner med husbil är Nolia-mässan i Piteå i augusti och Elmia-mässan i Jönköping i september.

8. Hur och vart reser ni när ni inte åker med husbil?

Vi reser en hel del även utan husbil. Vi har bland annat åkt transsibiriska järnvägen från Moskva till Beijing, båtluffat mellan öarna i Filippinerna, backpackat genom Kenya och Tanzania och åkt på sol- och badsemester till Krimhalvön. På senare tid har vi, via bloggen, fått möjlighet att åka på en del arrangerade pressresor, bland annat till Marocko, Riga och Ungern.

9.  Vilket nordiskt resmål rekommenderar ni? Varför?

Vi rekommenderar Island, även om vi inte varit där med husbil. Island har fantastisk natur och mycket att erbjuda i form av bland annat äventyr och god mat. Vi skrev nyligen inlägget Islandsfeber – 5 anledningar att älska Island.

10. Vilket europeiskt land uppskattar ni mest? Varför?

Det är väldigt svårt att välja ett land, men då får vi nog säga Kroatien. Kroatien har det mesta för husbilsresenären: en lång och fantastiskt vacker kust, charmiga små medeltidsbyar med historiska sevärdheter och nationalparker med fascinerande natur. Dessutom är vägarna bra, många pratar engelska, det finns massor av campingar och prisläget är hyfsat.

11. Vilken är er drömresa? Varför?

Äventyret lockar oss alltid, och därför skulle vi vilja åka ännu längre österut med husbilen. Att upptäcka Ryssland, Baltikum, Ukraina, Rumänien och Bulgarien med husbil skulle vara intressant!

Krka
I Kroatien finns både natur och kultur – Helena i Krka nationalpark i oktober 2015

Prenumerera på vårt nyhetsbrev