Meny Stäng

ÅF Offshore Race och träff med vänner på Skeppsholmen

I fredags mötte vi upp våra goda vänner Peter och Eva på Skeppsholmen i Stockholm, där det var fullt av aktiviteter inför ÅF Offshore Race. En trevlig kväll med vänner, segelbåtar och intressanta pizzor …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

ÅF Offshore Race

Mellan 200 och 250 segelbåtar väntar ivrigt på att få komma iväg, från hamnen på Skeppsholmen. Starten av ÅF Offshore Race går på söndagen (alltså idag) mellan 11:00 och 14:00 och seglingen går runt Gotland. De flesta räknar med 2-3 dygn till sjöss.

Innan racet startar är det flera dagars program i Stockholm, med ett mindre race runt Fjäderholmarna, prova på-segling, mat och dryck, musikuppträdanden o.s.v. Och naturligtvis kan man gå runt och kika på alla fina segelbåtar!

segelbåtar
Helena har fastnat på bild framför segelbåtarna
seglingsdagar
Många segelbåtar att titta på och mycket folk

Träff med vänner och besök på restaurang Hjerta

Du kanske kommer ihåg Peter och Eva, som vi träffade under Las Fallas-festivalen i Valencia i Spanien under vår Europa runt-resa. Sedan dess har ju Peter dessutom hunnit med att vara Veckans Gäst hos oss, i egenskap av en person som besökt alla (!) världens länder. Peter och Eva bor för det mesta i Valencia så vi träffas inte så ofta, men desto roligare när vi gör det!

När vi kollat in segelbåtarna och hängt lite vid musikscenerna bestämde vi oss för att ta en bit mat på Restaurang Hjerta på Skeppsholmen. Peter och jag bestämde oss för en avlång liten “skeppspizza” med gestost och zucchini. Vi vågade oss inte på pizzan med surströmming, potatis, lök och crème fraiche om man säger så …

restaurang skeppsholmen
Peter, Peter och Eva på restaurang Hjerta på Skeppsholmen
Hjerta restaurang
Vi valde inte surströmmingspizzan … Hade du gjort det?
vespa
Jag smygfotade Peter på hans vespa utan att han såg det, bara för att hans vespa är sååå cool

Prenumerera på vårt nyhetsbrev