Meny Stäng

Två bra hotell på Malta – i två olika prisklasser

Annons

Bra hotell på Malta? När vi besökte Malta förra veckan hann vi med att prova två olika bra hotell – ett lyxigare och ett enklare. Båda var bra beroende på vad man letar efter: ett exklusivt hotell med SPA och takpool eller ett enklare hotell till halva priset.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Le Meridien i St Julians – lyxigt hotell på Malta

Le Meridien i St Julians är ett stort 5-stjärnigt hotell med pooler, SPA, välkomstdrink i lobbyn och så moderna high-tech hissar att det tog oss två vändor innan vi riktigt fattade hur de fungerade, haha.

 • Läge och utsikt: Utmärkt läge i St Julians (den kanske livligaste och mest turistiga orten på Malta). Vi hade fantastisk utsikt över havet från vårt rum.
 • Rum och sängar: Rymligt rum och bekväma sängar. Allt som ska finnas i ett bättre hotellrum, men som vanligt lite ont om eluttag och galgar.
 • Badrum: Rymligt och fräscht badrum med jacuzzi-badkar.
 • WiFi: Funkar snabbt överallt och ingår i priset.
 • Frukost: Enormt stor frukostbuffé med precis allt inklusive omeletter på beställning samt färskpressad juice och smoothies.
 • Övrig service: Gym, SPA-bad, SPA-behandlingar och lyxig takpool.
Rymligt rum och balkong med fantastisk utsikt på Le Meridien i St Julians
Vårt rum på Le Meridien i St Julians (du ser balkongen på översta bilden)
Lyxig SPA-pool på Le Meridien i St Julians
Lyxig SPA-pool på Le Meridien i St Julians
Malta, St Julians

Chalet hotel i Sliema – enklare men bra hotell på Malta

Chalet Hotel i Sliema är ett betydligt enklare hotell, med en liten enkel reception och utan några extra finesser. Riktigt bra läge, trevlig personal och välfungerande WiFi gjorde att vi ändå var nöjda. Vi upplevde detta som ett bra hotell på Malta om man vill ha ett lite mer budget-alternativ.

 • Läge och utsikt: Utmärkt läge i Sliema (också en turistort, nära St Julians). Även här hade vi fantastisk utsikt över havet från vårt rum.
 • Rum och sängar: Ok rum, men ganska obekväma sängar. Inget kylskåp.
 • Badrum: Ok, men inte lyxigt på något sätt.
 • WiFi: Funkar snabbt överallt – gratis i ett specifikt rum och en liten extra kostnad om man vill ha det på rummet.
 • Frukost: Liten frukostbuffé med det viktigaste, inklusive någon frukt och sötsak.
 • Övrig service: Takterrass med superfin utsikt, men oinspirerande inredd.
Chalet hotel
Peter vid fönstret i vårt rumt på Chalet hotel
Bra hotell på Malta
Fin utsikt från takterrassen på Chalet hotel i Sliema
Malta, sliema
Bada utanför dörren

Hotell på systerön Gozo

Om du planerar att besöka Maltas systerö, den natursköna och vackra ön Gozo, kan vi tipsa om spa-hotellet Ta’ Cenc. Här kan du uppleva vacker natur, pooler, spa och god mat, och det finns också flera vandringsleder.

Vi fick ytterligare några tips om hotell på Gozo från guiden vi hade på ön. Om du söker ett 5-stjärnigt hotell finns Kempinski, som ligger på landsbygden med spa och pooler. Annars finns Calypso hotel eller Maria Giovanna guesthouse i Marsalforn. Dessutom finns lantliga “farm houses”, som är mysiga boenden för familjer eller ett gäng vänner. Boran group ska ha många olika farm houses att välja på.

Spa-hotell på Gozo

Hur brukar du föredra att bo när du bor på hotell? Prioriterar du en lite lyxigare hotellvistelse eller är du en person som tänker att ”du ändå inte ska spendera tiden på rummet”? Har du erfarenhet av något annat hotell på Malta?

Alla våra bästa tips från Malta. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev