Meny Stäng

5 vackra stränder på Malta – missa inte dessa!

Annons

Stränder på Malta! Idag presenterar vi fem vackra stränder på Malta. Trodde du att Maltas kust bara består av klippor och sten? Det stämmer och större delen av Maltas kust är klippstränder där man badar från stegar, men det finns också ett antal fina sandstränder på Malta. Följ med och se fem vackra stränder på Malta!

Malta

Vi är förvånade över att inte fler åker till just Malta som vi tycker har det mesta. Vi har skrivit om Malta flera gånger och varit runt med guide på de flesta platserna, Restauranger, sevärdheter, att göra på Malta, stränder, dykt, cyklat, klättrat berg och mycket mer.

Det tar ca två timmar dit och med ett underbart klimat nio månader per år. Vintertid januari – Mars är som våran vår men lite kallare inne eftersom de inte isolerar som vi nordbor. Malta är verkligen en pärla i Europa.

Maltas stränder

Vad är en strand? Vi tycker att en bra strand ska vara utan stenar och lite större än 50 meter bred, men det är vi det. Vi hade kunnat ta med Paradise Bay och skrivit om sex stränder, men nu blev det bara 5 riktigt bra stränder på Malta. Det finns gott om klippor och där man kan bada som i Kroatien, och de har nästan alltid monterat dit badstegar i klipporna för din säkerhet. De här 5 tyckte vi var vackra och som vi fastnade för.

1. Gnejna beach

Gnejna beach är en populär strand som ligger på Maltas västkust, ungefär en kilometer från den pittoreska byn Mgarr. Här finns en populär sandstrand dit många barnfamiljer och andra söker sig.

Gnejna beach på Malta
Gnejna beach på Malta

2. Ghajn Tuffieha beach

Ghajn Tuffieha beach ligger på landsbygden, inte långt ifrån Gbejna beach och alldeles intill Golden bay, med bara lite höga klippor emellan.

Ghajn Tuffieha beach på Malta
Ghajn Tuffieha beach på Malta
Malta

3. Golden bay

Golden bay är en fin sandstrand i nordvästra Malta, i ett område som mestadels består av orörd landsbygd. Precis intill stranden har Radisson ett stort hotell.

Golden bay på Malta
Golden bay på Malta

4. Mellieha bay

Sandstranden i Mellieha bay är kanske den allra mest populära stranden på Malta. Vattnet är klart och grunt och här ligger också restaurangen Munchies, där man kan äta eller ta en öl och samtidigt ha en fin vy över havet.

Mellieha bay på Malta
Mellieha bay på Malta

5. Ramla bay på Gozo

Ramla bay på Gozo är är kanske de finaste stranden av dem alla och ligger bredvid den legendariska Calypso-grottan (som man inte längre får besöka av säkerhetsskäl). Vattnet här är grunt och kristallklart.

Ramla bay på Gozo - kanske den finaste av alla stränder på Malta
Ramla bay på Gozo – kanske den finaste av alla stränder på Malta

Fler stränder

Det finns ytterligare några stränder på Malta, men framför allt finns det gott om klippstränder. I Sliema och St Julians finns det till exempel många badplatser vid klipporna. Det finns också fina badplatser till exempel The Blue Lagoon (Comino), Dwejra Bay (nära Azure window) och Ancor bay (Popeye village). Här är ytterligare några stränder, utöver dem på listan:

  • Paradise Bay är en vacker strand vid Marfa på norra Malta.
  • Pretty bay är en strand vid Il-Brolli på södra Malta.
  • St George Bay är en storstadsstrand i Paceville.
  • Honodoq ir-rummien är en pytteliten strand på Gozo.
  • Mgarr ix-Xini beach är också en liten strand på Gozo.
Malta
Blue lagoon

Stränder på Malta – en film

Vill du se mer av stränderna på Malta? Peter har satt ihop en film (med både klipp- och sandstränder) som är oväntat underhållande, så klicka på ”play”!

Vill du få vårt nyhetsbrev?

Se mer på Malta

Läs gärna mer om Maltas fina huvudstad Valletta och om den pittoreska fiskebyn Marsaxlokk. Vi har också besökt många riktigt bra restauranger på Malta och här hittar du våra sju bästa tips på restauranger. Det är häftigt att dyka på Malta och det finns gott om vrak vid kusterna. Det finns också bra dykcenter överallt och prova på när vattnet är så pass kristallklart.

Ön Gozo är lite mer avslappnad jämfört med huvudön Malta. Här hittar du allt från vackra stränder och restauranger med lokalproducerad mat, till staden Victoria med sitt citadell. Läs gärna mer om saker att se och göra på Gozo.

Malta, sliema

Prenumerera på vårt nyhetsbrev