Meny Stäng

Exklusiv visning – privat samling av bilar på Malta

Bilar på Malta! Vi chansen att se en privat samling av bilar på Malta. Vi hade inte några speciella förväntningar i förväg men … waow! Över 100 originalbilar såsom Mercedes 59, Ferrari, Lamborghini, Bugatti, Cadillac, Jaguar och många fler. Häng med och kolla på fantastiskt fina bilar på Malta! Den här samlingen är inte öppen för allmänheten, men vi visar förstås ett gäng foton – och dessutom har Peter satt ihop en film.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Privat samlare av bilar på Malta

Mannen som samlar bilar på Malta heter Leo och driver ett av Maltas största bussbolag. Bilarna samlar han på som en hobby och samlingen är inte tillgänglig för allmänheten. Han brukar gå hit själv och kanske ta med några vänner. Ibland bjuder han in privatpersoner eller journalister som visat ett stort intresse för samlingen.

Samlingen finns bakom en helt vanlig garagedörr i ett helt vanligt bostadsområde. Det är verkligen helt omöjligt att ana vad som kommer att möta en på andra sidan den grå dörren … Inte ens vår guide, som guidat på Malta i 12 år och innan dess jobbat länge på museum, hade en aning om att den här utställningen fanns. Han hade fått direktiv av Visit Malta att ta med oss hit, och vi virrade omkring ett bra tag innan vi hittade rätt … men till slut så!

Privat samling av bilar
Vår guide Clive, samlingens ägare Leo och Peter. Bilen (en Morgan) är specialbeställd, med 6 års väntetid, och chassit är av trä. Bilen har inte körts en enda mil …
Parkering för jaguarer
Skylten är ju ganska tydlig …
Malta
Malta
Häftig!
Malta
Maffia
Malta
Malta
Direkt från fabrik
Malta
Malta
Första exet! direkt från fabrik

Vill du se mer?

Peter har börjat filma mer och mer, och filmade några sekvenser inne på samlingen av bilar på Malta. Nu har han satt ihop både filmsnuttar och bilder till en film där du får följa med in på utställningen. Om du gillar bilar: titta och njut!

Alla våra bästa tips från Malta. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev