Meny Stäng

Ferrari och Porsche – en livsstil på Malta

Annons

Ferrari och Porsche – en livsstil på Malta! Om det är något vi lärt oss under våra dagar på Malta är det att malteser verkligen älskar bilar. Om vi ska tro vad vi hört så finns det ingenstans i världen som man har så många Ferrari per capita som på Malta. Ferrari och Porsche hade en träff med sina klubbar och vi fick vara med. Vilken lycka! Häng med på träffen med Ferrari och Porsche!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Möte med Porscheklubbens ordförande

Ferrariklubben och Porscheklubben på Malta brukar driva lite grann med varandra, men mestadels är de vänner. Så mycket att de arrangerar träffar tillsammans. Vi växlade några ord med Porscheklubbens ordförande Andrew Spiteri. Han hann berätta att de ordnar flera träffar varje år och att han känner väl till och uppskattar den svenska Porscheklubben. Och så fick vi honom förstås att posera framför sin egen snygga vita Porsche!

Porscheklubben på Malta
Den maltesiska Porscheklubbens ordförande Andrew Spiteri och Peter framför Andrews vita Porsche
Malta
Malta

En Porsche från 1962

Den allra coolaste Porschen vi fick se var en veteranbil från 1962. Bilen har bara haft en enda ägare och ser fortfarande ut som ny. Ägaren ser också fantastiskt frisk och pigg ut, trots att han är 83 (!) år gammal. Vi undrade om trixet för att hålla sig sådär pigg är att köra Porsche, men han hade en del andra tips. Ät mycket fisk och grönsaker, undvik korv, rök inte och drick måttligt med alkohol!

Porsche från 1962
En Porsche från 1962 och bilens enda ägare, idag 83 år gammal

Ferrari bilar – och 83-åringen susar iväg

Det fanns ett helt gäng snygga bilar att titta på – både nya och veteranmodeller. Du får se ett litet urval här. Undrar du över den röda registreringsskylten förresten? Det är extremt trångt och mycket köer på Maltas bilvägar, vilket kanske hänger ihop med att en befolkning på ca 450 tusen människor äger ca 350 tusen bilar (sa vi att malteser gillar bilar?).

För att minska trafiken under rusningstider kan den som önskar skaffa ett körtillstånd för bilen som bara gäller på helger, och då får man betydligt lägre skatt – och en röd registreringsskylt.

Malta
Ferrari
En röd Ferrari
Röd Ferrari
En annan röd Ferrari
Malta

Sist men inte minst bjuder vi på en bild när 83-åringen susar iväg i sin vita Porsche från 1962. Det gick så fort att det blev suddigt när jag fotade …

Vit Porsche
83-åringen susar iväg i sin vita Porsche från 1962
Alla våra bästa tips från Malta. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev