Meny Stäng

Husbilsresa i Tyskland – några reflektioner från vägen

Vi är på husbilsresa i Tyskland, och det är dags för lite reflektioner! Hur är det med krav på munskydd? Märks oroligheterna i världen på något sätt? Hur varmt har vi det och hur fullt är det på ställplatserna?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bäst att ha munskyddet till hands!

Pandemin är ju inne i en relativt lugn fas, och det går bra att resa igen. För att besöka Tyskland behöver man vara vaccinerad eller uppvisa negativt PCR-test (observera att reglerna ständigt ändras och kan variera mellan delstater) men när vi åkte hit var det inte ens någon som kollade våra vaccinationsintyg. Det kändes med andra ord väldigt avslappnat.

Det har också blivit mer avslappnat kring munskydd, men det gäller fortfarande att ha munskyddet redo! Alla delstater har egna regler. När vi kom till Hamburg var det strikta regler om ffp2-munskydd, men vi fick höra att detta bara skulle gälla i två dagar till, sedan skulle reglerna om munskydd vara borta.

Den första kravfria dagen gick vi runt utan munskydd, bara för att inse att vi tillhörde en minoritet. Tyskarna gillar sina munskydd och många bär dem även när de inte måste. Dessutom var kravet inte helt borta visade det sig. Nej, i lokaltrafiken behövdes de fortfarande … och på olika sevärdheter som tagit egna beslut. Bäst att ha munskyddet till hands med andra ord!

I Bremen måste man för närvarande ha munskydd i lokaltrafik, till exempel på färjor

Kriget i Ukraina märks i form av flaggor och manifestationer

Vi fick en fråga om ifall vi märker av kriget. Ja, på ett sätt gör vi det. Vi ser den ukrainska flaggan lite överallt, ibland också på offentliga byggnader. Dessutom har vi sett manifestationer med ukrainsk musik och uppmaningar om att visa Ukraina sitt stöd eller skänka pengar. Men i övrigt märker vi ingenting av kriget här.

Den ukrainska flaggan vajar i Bremen

Sommarvärmen är här

I början av resan var det lite kyligt, men under se senaste dagarna har sommarvärmen slagit till med full kraft. När jag skriver detta har vi 26 plusgrader (!) och strålande sol. Helt fantastiskt!

Det är redan ganska fullt på ställplatserna

Tyskarna älskar att resa med sina husbilar och det är redan ganska fullt på ställplatserna. När vi kommit fram, på eftermiddagarna, har det funnits lediga platser, men inte alltför många. De flesta husbilarna är tyskregistrerade, men vi har också sett en och annan husbil från Nederländerna, Schweiz och Österrike. Även någon svensk husbil har vi sett!

Den fina ställplatsen i Bremen

Var är vi nu och vart bär det av?

Vi stannade länge i Hamburg för att utforska den staden ordentligt, och det har blivit mycket Hamburg här på freedomtravel.se. Vi har också hunnit besöka Bremen, vilket du kunnat se på @freedomtravelnews på Instagram. Därefter har vi hunnit en sväng till Hannover och snart ska vi upptäcka Celle. Vi ligger lite efter med reportagen, men du kommer snart kunna läsa mer!

Peter på det vackra torget i Bremen
Alla våra bästa tips om Tyskland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev