Meny Stäng

BestPark ställplatser i Finland – vi har testat

Annons

Har du upptäckt BestPark ställplatser i Finland? Vi har rest med husbil i Finland under knappt två månader, och under den tiden har vi hunnit testa några av BestParks ställplatser. Här berättar vi mer!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

BestPark ställplatser i Finland

Vi har fått ganska många frågor om hur det funkar med ställplatser i Finland. Generellt kan man säga att det finns mer begränsat med ställplatser jämfört med Sverige, men å andra sidan finns det gott om campingar, och det är också relativt enkelt att fricampa.

Men, det finns också ställplatser. Bland annat erbjuder företaget BestPark en rad ställplatser runt om i Finland. Vi samarbetade med BestPark för något år sedan, när de visade sitt serviceställe ”Best Point” i vår monter på mässan ”Husbil Stockholm”. Därför var det naturligt för oss att samarbeta med BestPark igen – och att nu få testa deras ställplatser!

Best Park ställplatser i Finland
Husbilen FREEDOM på BestParks ställplats i Varessäikkä, söder om Uleåborg

Så fungerar BestPark ställplatser i Finland

BestPark ställplatser finns i fyra olika kvalitetssäkrade nivåer, och på alla nivåer får man tillgång till bra, fräsch och modern service. Det finns antingen en BestPoint-modul eller ett mer utvecklat servicehus, samt eluttag.

I BestPoint-modulen finns färskvatten samt möjlighet att tömma gråvatten och latrin. Om det finns servicehus kan du också hitta toaletter, duschar, bastu och tvättmaskin.

Best Park ställplatser i Finland
En BestPoint servicemodul i Merimasku

Så bokar man BestPark ställplatser i Finland

Man bokar och betalar sin plats på en BestPark ställplats genom att gå in på företagets webbplats. Där väljer man önskad ställplats, genom att scrolla bland platserna i sidled, och sedan klicka på ”Boka nu”. För att hitta rätt plats kan det vara allra enklast att scrolla nedåt till kartan, där alla platser finns utmärkta.

Best Park ställplatser i Finland
Husbilen FREEDOM på väg in på ställplatsen i Varessäikkä

BestPark ställplats i Merimasku (Nådendal)

Den första BestPark ställplatsen vi testade var den i Merimasku, det vill säga strax utanför Nådendal. Detta är en ”BestPark Easy”, vilket innebär att det är en enklare plats med en BestPoint servicemodul. Här bokar man parkeringsplats för sig och depåstopp (servicemodulen) för sig.

Best Park ställplatser i Finland - Merimasku

Den här platsen har ett fantastiskt fint läge i skärgården, och vi trivdes väldigt bra här.

Best Park ställplatser i Finland - Merimasku

Strax intill ställplatsen finns en mysig skärgårdsrestaurang. Om man sedan vill besöka Nådendal så är det bara 12 minuter med bil.

Merimasku
Skärgårdrestaurang i Merimasku, strax intill ställplatsen

BestPark ställplats i Varessäikkä (Uleåborg)

Nästa gång vi stannade på en BestPark ställplats blev i Varessäikkä, som ligger en knapp timme söder om Uleåborg. Den här ställplatsen ligger vackert vid havet och har tre stjärnor, vilket innebär att det är den näst högsta servicenivån.

Best Park ställplatser i Finland - Varessäikkä

Vi tog en plats med utsikt över havet, då vi samtidigt stod bredvid en liten strandstuga som man kan hyra. Det var förstås inte aktuellt för oss, men det såg riktigt lockande ut!

WIFI.se

På en Bestpark ställplats med den här servicenivån finns ett ordentligt servicehus. I just detta servicehus finns färskvatten, latrintömning, toaletter, duschar och till och med bastu. Strax intill finns möjlighet att tömma sopor och gråvatten.

BestPark ställplatser i Finland

Vill du kika in? Här kan du se hur dusch och toaletter ser ut. Allt är modernt och fräscht!

BestPark ställplats i Toranda (Torneå)

Sist men inte minst spanade vi in BestPark ställplats i Toranda, i Torneå. Här stannade vi faktiskt inte, eftersom vi fick för oss att vi ville ta oss in i Sverige. I efterhand kan vi säga att vi ångrade att vi inte stannade på BestPark i Toranda. Detta är verkligen ett fantastiskt fin plats med härlig utsikt över vattnet!

BestPark ställplatser i Finland

Ställplatsen har tre stjärnor enligt BestParks eget system, och det finns ett servicehus.

BestPark ställplatser i Finland

Dessutom finns en restaurang med fina platser mot havet, utebord och bänkar, och ett kök.

strandrestaurang Torneå

Har du testat BestPark ställplatser i Finland?

Summa summarum kan vi säga att vi upplevt det som smidigt att använda och boka BestParks ställplatser i Finland, och att man alltid kan vara säker på att få bra service. Har du testat BestPark ställplatser? Hur var din upplevelse? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev