Meny Stäng

Populära resmål, ”klickfarm” och campingmässa i Kina

Det är måndag igen, vilket betyder FREEDOMtravel News och spännande resenyheter från veckan. Vi har som vanligt gått igenom skörden av pressmeddelanden och den här veckan kan vi bland annat rapportera om populära resmål för sommaren (både i världen och i Sverige), om bilder från en campingmässa i Kina och om en klickfarm (!) som har avslöjats i Thailand.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hit reser svenskarna i sommar

Den här veckan har vi fått många pressmeddelanden om vart svenskarna helst reser på sommarsemestern. Vilka destinationer som är mest populära beror lite på hur man gör undersökningen, men vissa trender kan man ju se – Spanien, Grekland och Kroatien verkar populärt i sommar!

Tabell över mest populära sommardestinationer

Älskade och hatade resmål i Sverige

Utlandsresor i all ära, men enligt Swebus sker 83 procent av svenskarnas fritidsresor inom landet. I en enkätundersökning har de frågat sina resenärer vilka platser de helst vill besöka samt vilka de ”absolut inte vill besöka”.

Resultatet visar att svenskarna helst vill till Stockholm, men inte alls är sugna på Malmö. Fem destinationer fanns med på båda listorna,  vilket tyder på att vi svenskar har en hatkärlek till: Stockholm, Göteborg, Norrland, Liseberg och ”fjällen”.

Stadsvandring Stockholm
Stockholm är en populär sommardestination

Bilder från campingmässa i Kina

Kina är inte direkt känt som ett campingland, men kanske kan detta ändras i framtiden!? När mässan CMT China arrangerade i Nanjing i slutet av maj i år visades europeiska, amerikanska och asiatiska husvagnar och husbilar i en vild blandning. Husvagnsentusiasten Johan Persson var där och i veckan visade han bilder från mässan på sin blogg Caravanum.

”Klickfarm” avslöjad i Thailand

Att köpa klick och likes för att boosta sina inlägg på sociala medier har blivit allt vanligare, vilket vi berättade om i förra veckans FREEDOMtravel News. Och någon måste ju producera alla dessa fejkade klick! Denna veckan berättar Dagens Analys att man avslöjat en verksamhet i Thailand där 474 iPhones och 350 000 simkort användes för att skapa klick åt den kinesiska plattformen Wechat …

Facebook klick

Vinn övernattning i flygplatstorn

Vår sista nyhet denna vecka är att du just nu (till och med den 30 juli 2017) kan tävla om en övernattning i ett flygplatstorn tillsammans med max tre vänner. Det gamla ramptornet på Stockholm Arlanda Airport har stått övergivet i 15 år, men nu har det inretts av konstnären Cilla Ramnek och ska få liv. Du kan bli en av de lyckliga vinnarna genom att tävla på Homeaway.

Flygplatstorn på Arlanda

Missade du förra resenyheterna? Läs Turister till norr, köp ”likes” i automat och nytt branschpris för influencers

Prenumerera på vårt nyhetsbrev