Meny Stäng

Turister till norr, köp ”likes” i automat och nytt branschpris för influencers

På måndagar kör vi nyheter från resebranschen, campingbranschen och den digitala världen här på FREEDOMtravel. Nyheterna kommer till oss i form av pressmeddelanden och olika nyhetsbrev – och det känns perfekt att kunna summera en gång i veckan.

Idag kan vi bland annat berätta att det går framåt för nordliga destinationer, att man kan köpa ”likes” till sina Instagrambilder i automater i Ryssland och att Influencers of Sweden har instiftat ett nytt branschpris för influencers.

Skatteåterbäring går till resor

Nu är det många som fått tillbaka pengar på skatten. Enligt en Sifo-undersökning från Ticket planerar 22 procent att använda skatteåterbäringen för att fylla hål i vardagsekonomin. Näst flest, 11 procent, uppger att de helst satsar på fler eller dyrare resor. Därefter kommer att amortera på lån (8 procent), att renovera (7 procent) samt nöjen som bio och konserter (3 procent).

Filippinerna strand
Resa upp skatteåterbäringen kanske?

Billigare flyg till USA och Kanada

Den globala resesöksajten Skyscanner har undersökt vilka långdistansresor som har sjunkit mest i pris sedan förra året. Enligt resultatet har det framför allt blivit billigare att flyga till Denver (ett prisfall på 23 procent). Det har också blivit billigare att flyga till flera andra destinationer i USA och Kanada, såsom Calgary, Chicago, Seattle och Toronto.

denver
Billigare att flyga till Denver i år än förra året

Projekt ger fler turister till norr

Projektet Visit Arctic Europe har resulterat i 21 000 nya gäster och 130 000 nya övernattningar i arktiska resmål under den gångna vintersäsongen. Projektet är en gemensam satsning mellan Sverige, Norge och Finland, där man samarbetar med europeiska researrangörer och hjälper turister att kombinera resmål i de tre länderna. Med hjälp av gränsöverskridande paket kan turisterna till exempel kombinera norsk valsafari med ishotellet i svenska Jukkasjärvi.

kaskelott
Gärna valar och ishotell på samma resa!

Köp likes till dina Instagram-bilder i automaten

Att få många ”likes” på sina Instagrambilder är inte bara roligt utan också värdefullt om man vill nå framgång i sociala medier, vilket lockar till olika fulknep. Det har länge varit känt att man kan köpa följare, men nu rapporterar Dagens Analys att man i Moskva har gått ett steg längre – där kan man nu köpa likes i automater i köpcenter!

Journalisten Vasily Sokin rapporterar att man kan köpa 100 likes för 0,89 dollar (8 kronor). Om betalar 285 dollar får man 150 000 följare som garanterar minst 1500 likes på varje inlägg …

Moskva
I Moskva kan man köpa ”likes” i automater ….

Nytt branschpris till Influencers

Influencers of Sweden, som är Sveriges branschorganisation för influencers (bloggare, instagrammare, youtubers med flera), har instiftat ”Stora Influencerpriset”. Sveriges mest innovativa och businessfokuserade influencers  ska utses i elva kategorier samt ett hederspris. Den som vill kan nominera kandidater i en eller flera kategorier. Priset delas ut den 13 oktober på Elite Marina Tower i Stockholm.

Influencerpriset

Missade du förra resenyheterna? Läs Svenska midsommar, Rhodos och så använder vi emojis

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev