Meny Stäng

Travellink bjöd in till bloggevent på Sheraton

Annons

Igår bjöd resebokningssajten Travellink in svenska resebloggare till ett bloggevent på Sheraton i Stockholm. Vi fick höra på presentationer om tre intressanta resmål i Europa och träffa hela eliten av svenska resebloggare. Och så blev det prisutdelning!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Presentation av resmål

Fyra olika intressanta resmål presenterades på Travellink-eventet, med korta föreläsningar och filmer, broschyrer och delikatesser från de olika regionerna.

Marche, Italien

Marche är en region i Italien som ligger på östkusten i mellersta Italien. Regionens huvudstad heter Ancona och hit kan man flyga direkt från Stockholm – eller åka husbil förstås. Vi fick veta att regionen fått utmärkelsen som bästa husbilsdestination i Italien! I Marche finns bland annat gott om lokala matproducenter, och vi fick smaka flera delikatesser härifrån såsom skinkor, korvar, ostar och inbakade friterade oliver med köttfyllning.

Oliver från
Inbakade friterade oliver med köttfyllning från regionen Marche i Italien

Courmayeur, Italien

En annan spännande region i Italien som presenterades var Courmayeur. Denna region ligger på den italienska sidan av Mont Blanc och erbjuder bland annat en intressant destination för skidåkning. Här finns också god italiensk mat med lite fransk inspiration, eftersom destinationen ligger så nära den franska gränsen.

Regionen Courmayyeur i Italien
Regionen Courmayeur i Italien

Tjeckien

Tjeckien har vi besökt förut och vi håller med om att det är ett land som har mycket att erbjuda både i form av natur och kultur. Under eventet fick vi veta att Tjeckien är det land som har flest UNESCO-världsarv per invånare och att det är väldigt populärt med “beer spa”, det vill säga spa där öl används både utvärtes och invärtes! Dessutom fick vi prova tjeckiskt vitt vin som smakade riktigt bra.

Vitt vin från Tjeckien
Vitt vin från Tjeckien

Lettland

Till sist fick vi en presentation om Lettland, vilket var väldigt intressant eftersom vi faktiskt ska flyga till Riga på måndag! Vi fick bland annat veta att det är gott om spännande festivaler i Lettland. Vi fick också höra om det moderna lettiska köket, som inte längre bara är kött och potatis, utan fokuserar på lättare rätter med lokalproducerade ingredienser. Detta hoppas vi snart kunna berätta mer om!

Samling av resebloggare

Det roligaste med den här typen av bloggevent är nog ändå att man får träffa en massa andra resebloggare! De svenska resebloggarna hade verkligen slutit upp och vi träffade många av våra bloggvänner.

Sååå otroligt roligt och givande att träffa alla “bloggkollegor”! Vi hade gärna stannat längre efteråt för att prata ännu mer med alla, men var tvungna att rusa vidare till nästa event (som vi snart berättar mer om). Vi hann i alla fall vara med på prisutdelningen, då Annika Myhre från bloggen Resfredag vann pris för “Årets reseberättelse” och Lola Akinmade Åkerström vann pris för sitt Instagramkonto. Stort GRATTIS säger vi!

Annika Myhre från bloggen Resfredag har precis mottagit sitt pris - äran förstås och tre dagar på lyxhotell i Dubai
Annika Myhre från bloggen Resfredag har precis mottagit sitt pris – äran förstås och tre dagar på lyxhotell i Dubai

Prenumerera på vårt nyhetsbrev