Meny Stäng

Fotoutmaning i oktober – tema man-made

Fotoutmaning i oktober! Den här gången är vi inte lika sent ute som sist. Tidigare teman har varit fordon, vatten, mönster, moln, människor, religiöst samt soluppgångar och solnedgångar. Denna månads tema är … man-made.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fotoutmaning i oktober

Det är resebloggaren Marias memoarer som håller i fotoutmaningarna och temat för oktober är “man-made”, alltså skapat av människan. Hmm, ett lite knepigt och utmanande, men samtidigt spännande tema! Här kan du förresten se våra bidrag till andra teman:

Antika mästerverk

Masada-klippan, mitt i öknen på 400 meters höjd, lät romaren Herodes mellan åren 37-43 före Kristus bygga ett helt palats och en fästning.

Masada klippa
Masada-fortet, vid Döda havet i Israel

Enligt sägnen grundades Katarinaklostret vid Sinaiberget år 337 av kejsarinnan Helena, mamma till Konstantin den store.

Katarinaklostret på Sinaihalvön i Egypten

Den kvinnliga faraon Hatshepsut regerade i Egypten 1479-1457 före Kristus. Hennes tempel kan man se under en resa till Luxor.

Hatshepsut
Hatshepsuts tempel i Egypten

Asiatisk mystik

De delar som finns kvar av den kinesiska muren utgör 600 mil, vilket är svindlande långt. Muren byggdes mellan 300-talet och 1600-talet, och man kan bland annat besöka den med utgångspunkt i Beijing.

Kinesiska muren Badaling i Kina

Grottemplet i Dambulla i Sri Lanka består av fem grottor med bland annat 153 Buddha-statyer och enorma väggmålningar.

Grottemplet i Dambulla i Sri Lanka

My Son är ett tempelkomplex i Vietnam, inte så långt från Hoi An, som uppfördes mellan 300-talet och 1100-talet. Fascinerande även om det blev delvis förstört under Vietnamkriget.

Vietnam My Son
Templet My Son i Vietnam

Konstgjorda miljöer

El Gouna i Egypten är en konstgjord semesterort som började byggas 1989 och invigdes 1997. Här finns gott om laguner, kanaler och öar – och allt är man-made.

El Gouna i Egypten

Där Empuriabrava ligger fanns en gång i tiden sumpmark. Idag är detta platsen för exklusivt boende i lyxiga villor längs långa vackra vattenvägar.

Spanien Empuriabrava
Empuriabrava i Spanien

Sist men inte minst kan vi väl nämna Göta kanal i Sverige! Göta kanal är 190,5 km lång varav 87,3 km har grävts eller sprängts.

WIFI.se

Vilket av fotona/platserna gillar du bäst? Har du kanske några egna foton med man-made innehåll? Om du har en blogg – häng gärna på och gör ett eget inlägg med oktober månads tema!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev