Meny Stäng

Fotoutmaning i april – tema vatten

Annons

Då var det dags för oss att hänga med på en fotoutmaning igen. Under mars månad var temat “färdmedel” och den här månaden är temat “vatten”. Fotoutmaningen är ett sätt att utmana oss själva – men om någon vill haka på så är det roligt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fotoutmaning i april

Det är resebloggaren Marias memoarer som har dragit igång fotoutmaningen och temat för april är “vatten”. Det handlar alltså om allt möjligt som har med vatten och vattendrag att göra. Vi bor ju i en husbåt på vatten, så vi tycker att utmaningen passar bra för oss, men vi tänkte framför allt visa foton på vatten från våra resor.

Vi har massor av foton på vatten, så det är inte enkelt att välja. För att begränsa mig valde jag tre underteman, och sedan fick det bli max tre foton per tema. Temana är: havet, sjöar och lek i vatten.

Fotoutmaning i april - tema vatten

1. Havet

Vi älskar havet och söker oss gärna till kusten när vi reser, oavsett om vi reser med husbil eller på annat sätt.

Doolin, Irland

Vi reste runt Irland med husbil undre tre veckor våren 2018. På Irland kan havet vara vilt och mäktigt, som här i Doolin vid Cliffs of Moher.

Irland

Sperone, Korsika

Vi besökte Korsika när vi reste runt Europa med husbil under ett helt år 2015. Sperone var lite som ett paradis, med sitt klara vatten och fina stränder.

Korsika

Sharm el Sheikh, Egypten

Om man gillar att dyka eller snorkla är det fantastiskt fint i Röda havet i Egypten. Här, till exempel i Sharm el Sheikh, kan man uppleva det färggranna livet under ytan.

Fotoutmaning i april - tema vatten

2. Sjöar och floder

Om vi inte befinner oss vid havet älskar vi att söka upp sjöar och floder. Det är något speciellt med vatten helt enkelt!

Lago di Braies, Italien

Vi besökte sjön Lago di Braies i Dolomiterna med husbil sommaren 2018. Trots att vädret var dåligt var detta en magisk plats.

Italien

Plitvicesjöarna, Kroatien

Det finns många fina nationalparker i Kroatien, och Plitvice tar kanske priset som den allra vackraste. Vi besökte detta fantastiska ställe hösten 2015.

Fotoutmaning i april - tema vatten

Ardeche, Frankrike

Vi besökte Ardeche i Frankrike med husbil sommaren 2018. Den här platsen var så vacker och speciell, så hit skulle vi gärna åka tillbaka.

kanoter i Ardeche

3. Lek i vatten

Vatten behöver ju inte bara stå för vackra vyer och lugna båtturer. Vi avslutar med några lite mer lekfulla foton.

Jalta vid Svarta havet, Ryssland/Ukraina

Sommaren 2008 åkte vi på sol- och badsemester till Krimhalvön med Peters yngste son Billie och hans kusin Pontus.

Fotoutmaning i april - tema vatten

Zadar, Kroatien

Förra året, 2019, besökte vi fina Zadar i Kroatien. Här såg vi några pojkar som lekte vid havsorgeln, som gör musik av havets rörelser.

Kroatien

Rotoroua, Nya Zeeland

År 2006 gjorde vi en spännande resa till Nya Zeeland med Peters båda söner, Robin och Billie. En av höjdpunkterna var forsränning på Nordön.

Fotoutmaning i april - tema vatten

Har du några speciella foton eller minnen på temat vatten?

Berätta gärna, eller gör ett eget inlägg med fototema “vatten”.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev