Meny Stäng

Fotoutmaning i maj – uppifrån

Fotoutmaning i maj! Vi missade april månads fotoutmaning, eftersom vi var på rull med husbilen nästan hela månaden. Den här månaden rullar vi också mycket, men vi hinner ändå med att haka på temat ”uppifrån”. Ett roligt tema!

Fotoutmaning i maj

Det är resebloggaren Marias memoarer som håller i dessa fotoutmaningar för bloggare. Vi har gett oss på månadens utmaning som har titeln “uppifrån”. Man kan som vanligt välja att tolka ordet som man vill och vi har valt några olika tolkningar. Du kan förresten se några av våra senaste bidrag till fotoutmaningarna här:

Foton från höga byggnader

Vi börjar med foton från höga byggnader. Vi har valt ut ett foto från akvedukten i Håverud, ett foto från kyrktornet i Rovinj i Kroatien och ett foto från en trädtoppsbana på ön Rügen i Tyskland.

Akvedukten i Håverud, sett från bilvägen, 2020
Rovinj sett från stadens kyrktorn
Rovinj i Kroatien, sett från stadens kyrktorn, 2016
Trädtoppsbana på Rügen, Tyskland, 2019

Foton från höga berg

Vi har besökt ett antal höga berg, och några av de vackraste utsikterna har vi upplevt i Schweiz och Österrike. Här är foton från Untersberg och Kitzsteinhorn i Österrike samt berget Hoher Kasten i Appenzell i Schweiz.

Berg salzburg
Untersberg i Salzburg, 2018
Kitzsteinhorn
Kitzsteinhorn i Österrike, 3029 m.ö.h., 2018
Appenzell utsikt - Naturupplevelser i Schweiz
Berget Hoher Kasten i Schweiz, 2018

Foton från flygfarkoster

Här är ett antal foton som är tagna från olika flygfarkoster. Ett foto är taget från ett flygplan över Österrike, ett från hängflygning i Interlaken och ett från en helikoptertur över Stockholm.

Vintersport i Österrikiska alperna
De österrikiska alperna, sett från ett flygplan 2017
Hängflygning - Naturupplevelser i Schweiz
Hanggliding i Interlaken i Schweiz 2018
Gamla stan från ovan
Gamla stan sett från en helikoptertur, 2017

Drönarfoton

Peter fotar ibland med sin drönare, och då blir det definitivt uppifrån-perspektiv. Här är tre av hans drönarfoton, ett från slottet Baranow Sandomierski i Polen, ett från Kjerringøy i Norge och ett från Sikhjälma i Sverige.

baranów sandomierski
Slottet Baranow Sandomierki i Polen, 2017
Kjerringoy i Norge, 2018
Sikhjälma i Sverige, 2020

Har du några speciella foton eller minnen på temat uppifrån?

Gillar du något av fotona bättre än de andra? Har du egna foton eller minnen på temat uppifrån? Berätta gärna, eller gör ett eget inlägg med fototema “uppifrån”.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev