Meny Stäng

Fotoutmaning i september – solnedgångar & soluppgångar

Annons

Fotoutmaning i september! Den här gången är vi lite sena på bollen, eftersom vi varit ute och rest och haft annat att blogga om, men vi hinner precis. Tidigare teman har varit fordon, vatten, mönster, moln, människor och religiöst. Denna månads tema är … solnedgångar och soluppgångar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fotoutmaning i september

Det är resebloggaren Marias memoarer som håller i fotoutmaningarna och temat för september är “solnedgångar och soluppgångar”. Det är ju på ett sätt ett enkelt tema, men kanske samtidigt svårt om man vill hitta några intressanta foton som utmärker sig. Jag vet inte riktigt hur vi lyckades med det? Här kan du förresten se våra bidrag till tidigare teman:

Pampas marina

Jag börjar med några foton från Pampas marina, där vi bor med vår husbåt. Solnedgångarna här kan verkligen vara magiskt vackra. Utsikt från däck!

Sverige

Vi fortsätter med övriga Sverige. Det blir ett foto från Sikhjälma i Uppland och två från ön Ringsö i Mälaren, där våra vänner har sommarhus.

Solnedgång i Sikhjälma, Sverige
solnedgång
Solnedgång på Ringsö, Sverige
Solnedgång Sverige
Solnedgång på Ringsö, Sverige

Norra Europa

Vi fortsätter med några solnedgångar från norra Europa. Det blir en dimhöljd solnedgång från östra Estland och en solnedgång från Torun i Polen, från vår senaste resa.

Solnedgång i Narva, Estland
Soluppgång i Torun, Polen

Södra Europa

Vidare till södra Europa! Vi börjar med Korsika och Sicilien. Båda fotona är från vår långa husbilsresa 2015. Sedan blir det ett foto från Kroatien och ett från Grekland, där Peter var på pressresa utan mig (Helena).

Solnedgång Korsika
Solnedgång i Korsika, Frankrike
Sicilien i morgonsol
Soluppgång i Palermo, Sicilien, Italien
Solnedgång i Zadar, Kroatien
Solnedgång över Kassandra
Solnedgång i Kassandra, Grekland

Världen

Sist men inte minst måste ju ett foto från världen utanför Europa få vara med. Det blir en solnedgång på Zanzibar, för många år sedan.

Solnedgång Afrika
Solnedgång utanför Zanzibar, Tanzania

Gillar du något av fotona bättre än de andra? Själv vet jag inte riktigt, så det vore intressant att höra!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev