Meny Stäng

Fotoutmaning i juli – tema människor

Då var det dags för fotoutmaning igen! Tidigare teman har varit fordon, vatten, mönster och moln. Denna månads tema är … människor! Här kommer ett inlägg med människor i olika sammanhang.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fotoutmaning i juli

Det är resebloggaren Marias memoarer som håller i fotoutmaningarna och temat för juli är “människor”. Det kan handla om människor som är i fokus för fotot, grupper av människor eller kanske människor som råkar passera när man fotar en sevärdhet.

Ett spännande, men också lite svårt tema! Jag tycker att människor många gånger fyller en viktig funktion på foton, även när det inte specifikt är människorna som är i fokus. Samtidigt kan det vara lite känsligare att fota människor, än till exempel natur eller byggnder. Det ska bli intressant att höra vad du tycker om våra foton! Här kan du också se tidigare teman:

Sport och lek

När människor utövar olika sporter händer det att kameran åker fram, inte minst när det handlar om mer våghalsiga äventyr. Här är några foton från relativt vardagliga sporter, på olika håll i Europa.

Skridskor Warszawa
Skridskoåkning i Nationalstadion i Warszawa, 2016
Yoga i Luzern
Eftermiddagsyoga i Luzern i Schweiz, 2018
I pulkabacken
Pulkaåkning i Kitzsteinhorn i Österrike 2018

Bröllop

Det är något speciellt med bröllop, eller hur? Människor är festklädda och man firar i glädje. Bröllop är ett tillfälle då det är fokus på människorna och både brudpar och festdeltagare kan komma med på bild. Här är tre olika bröllopsfoton med människor.

bröllop i kenya 2012
Dans på bröllop i Kenya 2012
Bröllopsfotografering på stranden Zlatni Rat i Kroatien 2015
Lasse släpper loss
Peters brorsdotter Dessi och hennes man Lasse, bröllopsfotografering på Blidö 2016

Fest och festival

När det är fest eller festival på gång livar allting upp, och det händer att människor hamnar på bild. Här är några bilder från olika festligheter under åren.

Sensation Oslo
Förfest inför Sensation White i Oslo 2011 (Peter längst till höger)
Bråvalla 2013
På väg till Bråvallafestivalen 2013
Blomsterparaden under Las Fallas i Valencia, Spanien 2015

På resande fot

När man reser möter man människor, vilket är en spännande och intressant del av resan. På bilderna nedanför är någon av oss i förgrunden, samtidigt som människorna i bakgrunden hjälper till att berätta om platsen och situationen.

Helena Bergström, FREEDOMtravel
Helena på Zanzibar i Tanzania, 2007
Peter vid en vägkrog i Kenya 2012
Freedomtravel Marocko
Peter i Atlasbergen i Marocko 2014

Vilket av fotona gillar du bäst? Har du kanske några egna foton på människor? Om du har en blogg – häng gärna på och gör ett eget inlägg med juli månads tema!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev