Meny Stäng

Följ oss på sommarens husbilsresa – våra planer

Annons

Snart är det dags för oss att ge oss av på sommarens husbilsresa! Vi hade från början planerat att resa i Europa, men vi får skjuta på de planerna. Nu blir det istället en resa utefter Göta kanal och Trollhätte kanal, och det ska bli riktigt spännande.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Inställd husbilsresa i Europa

Peter hade kommit riktigt långt med planerna på sommarens husbilsresa i Europa, när vi fick ställa in. Vi var så taggade på alla fantastiska resmål han hade prickat in i Tyskland, Tjeckien, Österrike och andra länder, och först var det förstås en besvikelse att ställa in. Nu har vi laddat om och är redo för Sverige!

Semester i Sverige

Husbilsresa längs Göta kanal och Trollhätte kanal

Vi har beslutat oss för att göra en husbilsresa längs med Göta kanal och Trollhätte kanal, så gott det nu går med bil. Anledningen är att vi tror att det finns mycket att se och upptäcka längs den här vägen. Vi kommer inte bara fokusera på själva kanalen, utan hoppas på att upptäcka städer, slott, sevärdheter och natur.

Kartan visar en ungefärlig rutt. Eftersom vi kör husbil och eftersom ingenting är bokat kan rutten ändras under vägen. Får vi tid över är det till exempel möjligt att vi rullar vidare ner mot Varberg och Halmstad, alternativt norrut längs västkusten.

Ungefärlig rutt för vår husbilsresa sommaren 2020

Vad ska vi se längs vägen?

Vi kommer rulla relativt långsamt och hitta olika saker att se och göra längs vägen. Några platser vi är sugna på att se och uppleva:

Detta är förstås bara en väldigt lös planering, och vi kommer söka upp platser att besöka längs med resans gång. Finns det något speciellt längs vägen som du vill tipsa om, och som du inte tycker att vi ska missa? Berätta gärna!

Göta kanal, foto: Pixabay

Vill du följa resan?

Vill du följa vår sommarresa med husbil? Vi kommer, som vanligt, uppdatera bloggen varje morgon klockan 06:00. Då kommer vi berätta om allt vi ser och upplever längs vägen. Du kan också följa oss på:

Ses eller samarbeta?

Vi har redan fått några frågor om att ses längs vägen. Jätteroligt! Vi hoppas självklart träffa andra som är på rull – eller som kanske bor längs vägen. Samtidigt kan vi inte lova att vi hinner träffa alla som vi skulle önska. Vi har inte bara semester, utan måste också sköta blogg, företag och “up and coming” webbshop. Men med det sagt, hojta gärna!

Driver du kanske någon rörelse längs vägen som du tycker förtjänar att visas upp för turister här på bloggen? Skicka gärna ett mejl till oss med förslag!

När rullar vi då? Det är inte helt bestämt ännu, men troligtvis i helgen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev