Meny Stäng

Fotoutmaning i mars – klimat

Annons

Fotoutmaning i mars! I februari hängde vi på månadens fotoutmaning med temat ”ljus”. Nu är det dags igen och mars månads tema är … klimat. Ett inte helt enkelt tema kanske, men spännande!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Fotoutmaning i mars

Det är resebloggaren Marias memoarer som håller i dessa fotoutmaningar för bloggare. Vi har gett oss på månadens utmaning som har titeln ”klimat”. Man kan välja att tolka ordet som man vill och vi har valt att lyfta klimatfrågan i den översta bilden – och därefter visa upp några olika klimat runt om i världen. Du kan förresten se några av våra senaste bidrag till fotoutmaningarna här:

Ökenklimat

Vi börjar med några foton på ökenklimat. Öken har vi främst upplevt i Marocko, Egypten och Israel, och därför blir det tre foton från just dessa länder. Alla dessa resor har varit fantastiska och att uppleva öknen har varit mycket speciellt. När pandemin slog till var vi precis på väg att besöka Tunisien, och vi är också sugna på att se mer av Marocko, Egypten och Israel. När man bara får resa igen så!

Sahara träd
Ett ensamt träd i Saharas öken i Marocko
Vid Sinaiberget i Egypten
Decemberresor: Israel
Red Canyon i Israel

Regnskogsklimat

Nu går vi vidare till klimat som känntecknas av värme, hög luftfuktighet och massor av grön växtlighet. Vi visar ett foto från fantastiska Nya Zeeland, som vi besökte 2007, ett foto från det intensivt gröna Sri Lanka, som vi besökte 2019 och ett foto från … Sverige! Ja, vi valde att ta med ett foto från fina Fjärilshuset i Hagaparken, där man kan uppleva ett exotiskt klimat på hemmaplan.

Bron till ingenstans
Bridge to nowhere, Nya Zeeland
Bandarawela utanför Ella, Sri Lanka
Fjärilshuset i Hagaparken, Solna

Kallt klimat

Vi avslutar med några bilder från kyligt klimat, såsom vi har här hemma. Det är förstås ”värre” på en del andra platser, men vi har ändå valt två foton hemifrån Solna. Dessutom har vi valt ett foto från Österrike, som vi faktiskt fotade från flygplansfönstret. Vi gillar snö och vinter ibland, även om vi gillar att variera med andra klimat, vilket varit svårare under det senaste året.

Personalen på Pampas marina plogar och sandar bryggorna
Utanför husbåten hemma i Solna
Istappar
Ytterligare ett foto från husbåten – istappar på vår badstege
Vintersport i Österrikiska alperna
Österrikiska alptoppar sedda från luften

Har du några speciella foton eller minnen på temat klimat?

Gillar du något av fotona bättre än de andra? Har du egna foton eller minnen på temat klimat? Berätta gärna, eller gör ett eget inlägg med fototema “klimat”.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev