Meny Stäng

Roadtrip i Roslagen – 10 platser att besöka

Annons

Sugen på göra en roadtrip i Roslagen? Vi tipsar om tio härliga resmål att besöka under vägen, oavsett om du reser med personbil, husbil, husvagn eller motorcykel. Hit the road!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Roadtrip i Roslagen

Vi kan varmt rekommendera att göra en roadtrip i Roslagen under sommarhalvåret. Här finns massor att upptäcka i form av naturområden, charmiga städer, kultur och vallonbruk.

Tio platser att besöka under din roadtrip i Roslagen

Här hittar du tips på tio fina platser att besöka under din roadtrip i Roslagen. Denna väg passar perfekt att upptäcka på hjul, oavsett vilket fordon du kör med. Om du behöver köpa en bil, fixa den bil du har eller skaffa reservdelar kan du kika in hos Bildeve.

1. Vaxholm och Bogesundslandet

Vaholm är en härlig sommarstad med charmiga kvarter, uteserveringar och båtturer. Om du vill kan du besöka Vaxholms kastell, eller kanske göra en utflykt till Bogesundslandet, där du kan spana in det fina slottet och göra en vandring längs Stora Slottsrundan.

Tips på camping/ställplats: Eriksö Stugby & Camping

Roadtrip i Roslagen - Vaxholm

2. Norrtälje

Norrtälje är en charmig stad fylld av uteserveringar och caféer. Här kan du strosa längs ån eller i Societetsparken. Det är också väldigt intressant att besöka Pyhagoras industrimuseum, som berättar om ett stycke svensk industrihistoria.

Tips på camping/ställplats: Norrtälje camping

Roadrip i Roslagen - Vaxholm

3. Kapellskärs camping och Ridderholms naturreservat

Om du vill njuta av lugnet ett tag kan du rulla till Kapellskärs camping, som ligger naturskönt i Ridderholms naturreservat. Här kan du uppleva härlig natur vid havet, och om du vill kan du göra en tur med Rosella till Åland över dagen.

Tips på camping/ställplats: Kapellskärs camping

Roadtrip i Roslagen - Riddersholms naturreservat

4. Väddö havsbad

Väddö havsbad och camping ligger på den yttre sidan av Väddö. Området runt omkring bjuder på naturupplevelser i form av bad och naturreservat. Den långa Roslagsleden passerar också här.

Tips på camping/ställplats: Väddö havsbad och camping

Roadtrip i Roslagen - Väddö

5. Grisslehamn

Grisslehamn är en charmig ort på den norra delen av Väddö. Här kan du strosa i den mysiga hamnen, njuta av spa på Hotell Havsbaden eller kryssa till Åland med Eckerölinjen. Du kan också besöka Albert Engströms museum, som är ett riktigt fint litet museum över tecknaren och författaren.

Tips på camping/ställplats: Grisslehamns marina & camping

Roadtrip i Roslagen - Grisslehamn

6. Öregrund

Öregrund är en fantastiskt charmig plats med båtar, fiskrestauranger, glasskiosker, hembygdsgård och strandpromenad.

Tips på camping/ställplats: Ställplats Tullbacken Hamnpiren, ställplats Västerhamn eller Sunnanö Camping

Roadtrip i Roslagen - Öregrund

7. Gräsö

Den lilla ön Gräsö nås enkelt via bilfärja från Öregrund. Här finns ett överraskande fint infocentrum, flera naturreservat samt en mycket fin camping.

Tips på camping/ställplats: Gräsöbadens camping

Roadtrip i Roslagen - Öregrund

8. Forsmarks bruk

Forsmarks bruk är ett av alla vackra vallonbruk i Roslagen. En gång i tiden tillverkade man järn här, och på 1600-talet kom vallonerna från Belgien och förbättrade tillverkningen. Idag är bruket ett fint besöksmål med historiska byggnader, en engelsk park, restaurang och café.

Tips på camping/ställplats: Ställplats i Gudinge hamn eller Ängskärs havscamping

Forsmarks bruk

9. Österbybruk

Österbybruk ligger fint i Roslagen och bjuder på en vacker herrgård, historisk bruksmiljö och gott om aktiviteter kring konst och hantverk. I närheten ligger Dannemora gruvor, som man också kan kika på.

Tips på camping/ställplats: Simbadets camping

Österbybruk

10. Lövstabruk

Lövstabruk är ett historiskt järnbruk med anor från 1500-talet. En gång i tiden var detta Sveriges allra största järnbruk, som under 13 generationer ägdes av familjen de Geer. Idag är bruket ett uppskattat besöksmål med sevärdheter, utställningar och värdshus.

Tips på camping/ställplats: Ställplats i Gudinge hamn eller Ängskärs havscamping

Lövstabruk

Fler tips för en roadtrip i Roslagen?

Har du fler tips för en roadtrip i Roslagen? Dela gärna med dig!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev