Meny Stäng

Problem är till för att lösas

Annons

Problem är till för att lösas, eller hur? Vi stöter på massor av krångel och utmaningar under våra resor, men vi gör vårt bästa för att lösa problemen och fortsätta. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En cykel mindre, men …

Min (Helenas) elcykel blev stulen i Magdeburg, och det vände delvis uppochner på vår tillvaro. Vi funderade på att köpa en ny, men de vi hittade var både betydligt dyrare och lite ”tråkigare” än den som blev stulen. Vi kommer beställa från Kina igen och under tiden åker jag (Helena) bakpå Peters cykel.

Optimalt? Nej, absolut inte! Det är obekvämt, Peter kan inte trampa bakåt och cykeln klarar inte båda i branta uppförs- eller nerförsbackar. Men, vi är är ändå glada att vi kan åka båda på cykeln när det behövs. Happy Friday!

Mera krångel … och jobb

Det är underbart att resa. Men vi har också massor av vardagsbekymmer. Och vi jobbar! Vi startar vid 06-tiden varje morgon och slutar vid 22-tiden. TV har vi ingen.

Just nu arbetar vi hårt inför deadline på vårt fysiska magasin, som kommer delas ut gratis på 600 campingar runt om i Sverige. Roligt? Ja, absolut! Mycket jobb? Ja, vi lovar!

Krångel ingår också. Förutom att en cykel blivit stulen så har pengar stulits från ett av våra bankkort, som nu är spärrat. Vi har nu ett kort mindre, och har ingen aning om vi får tillbaka de stulna pengarna. Det är alltid något som krånglar … Det enda vi strävar efter är att kunna fortsätta resa!

Härliga Kroatien!

Vi reser i Tyskland, men gjorde en avstickare till Kroatien eftersom vi var nominerade till Golden Pen Media Awards 2022. Fantastiskt roligt! Husbilen lämnade vi på flygplatsen i Leipzig och det gick superbra. Denna flygplats visade sig vara riktigt lugn och vår husbil ”passades” av ett gäng harar som sprang varv efter varv på parkeringen.

Att komma till Kroatien då? Fantastiskt! Vi hade nästan glömt hur underbart det är att hänga i den här delen av Europa. Klimatet är underbart, städerna charmiga och vattnet kristallklart.

Vi besökte bland annat den fina ön Brač och skrev ett reportage om den intressanta orten Sinj, i det kroatiska inlandet.

Massor av pärlor i Tyskland – vi hinner inte riktigt med

Under den senaste tiden har vi besökt ett helt gäng fantastiska pärlor i Tyskland, och vi hinner inte riktigt med att berätta om alla platser vi besöker. Vi vill ju att du som läsare ska ”hänga med” på vår resa någorlunda i realtid, så eventuellt sparar vi vissa reportage till i höst. Vi har till exempel besökt den fantastiskt fina Unesco-staden Goslar, men jag tror att vi kommer att spara detta reportage till senare.

Unesco-staden Goslar

Vi har också besökt det historiska slottet i Regenstein, och jag vet inte ännu och vi hinner berätta om detta inom de närmaste dagarna, eller om vi sparar det tills i höst. Troligtvis hinner vi i alla fall berätta om det mesta redan nu på Instagram, på @freedomtravelnews.

WIFI.se
Det historiska slottet Regenstein

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Ojoj, dagarna och veckorna går ihop. Det bästa är att vi reser! Det var fantastiskt att besöka Kroatien, men Tyskland bjuder också på underbara städer. Bilden nedanför är från vårt besök på den fina ställplatsen och campingen i Hann. Münden.

Vad har varit bäst under din vecka? Obs! Stort som smått!

Veckan som kommer

Vi kommer fortsätta vår husbilsresa i Tyskland. Du kan förvänta dig massor av läsning om charmiga och mysiga destinationer i Tyskland. Vilka platser kommer vi att skriva om då? Bland annat Wernigerode, Hann. Münden, Miltenberg och Baden-Baden!

Missade du förra Happy Friday? Läs Hälsningar från härliga Kroatien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev