Meny Stäng

Italiensk mat på Costa Pacifica

Annons

Vi ska snart iväg på en riktig kryssning i Medelhavet, men Peter ”tjuvstartade” lite i veckan när han klev ombord på Costa Pacifica som låg i hamn i Stockholm. Vad han gjorde där? Mumsade på italienska delikatesser och fick höra lite om Europas största kryssningsrederi. Och så spelade han in en film förstås!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

250 destinationer

Costa Cruises är en del av kryssningsrederiet Costa Groups, som har sitt huvudkontor i Italien. Som Europas största rederi kan de skryta med hela 27 kryssningsfartyg och 27 000 anställda.

Företagets fartyg går till 250 olika destinationer i Medelhavet, norra Europa, Östersjön, Karibiska havet, Centralamerika, Sydamerika, Förenade Arabemiraten och Indiska Oceanen. Om man vill kan man dessutom ge sig av på Jorden Runt-kryssningar!

Italienska delikatesser

Ombord på Costa Pacifica fick Peter prova massor av små italienska delikatesser. Inte fel alls om jag får tro honom! (Samtidigt var jag förstås på jobbet. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den ”arbetsfördelningen” ….!!?) Costa Cruises verkar själva också stolta över att segla under italiensk flagg och servera gastronomi från hemlandet.

Efterrätt Costa

Costa Cruises – Mer än mat

Förutom god mat finns det en hel del annat att uppleva ombord på Costas kryssningsfartyg. Här finns allt från spa och jacuzzi till barnklubbar, 4D-biografer, teatrar och nattklubbar. När man går i land finns det olika aktiviteter beroende på destination – kanske valsafari om du är i Norge eller snorkling om du är i Karibien. Kolla gärna in Peters film från fartyget!

Hållbart kryssande

Kryssningsfartygen har fått ta emot en hel del kritik för att de smutsar ner våra hav. Därför är det positivt att höra att dessa företag jobbar på förbättringar. Costa Cruises jobbar med bränsleoptimering och utsläppsreduktion, och har även en avfallshanteringsplan. När de 20121 utökar med sex nya fartyg kommer ett antal av dessa drivas med flytande naturgas, som tydligen är ett mer miljövänligt bränsle.

Costa Pacifica

Costa Pacifica – bild från Costa Cruises

Missade du förra inlägget om kryssningar? Läs Silja Line 60 år – vilken kryssning och fest!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev