Meny Stäng

Robin 30 år – vilken överraskningsfest!

När vi publicerar detta är vi på väg ombord på kryssningsfartyget Freedom of the Seas i Medelhavet, men vi har inte så mycket att berätta om det hela ännu. Istället ska vi berätta om Peters son Robins 30-årsfirande i fredags. Vilken överraskningsfest! Vi kan säga såhär: Robin anade absolut ingenting.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Hemlighetsmakeri

Det krävs en hel del hemlighetsmakeri för att arrangera en överraskningsfest för någon som fyller jämnt. Robins fru Alexandra startade en hemlig FB-grupp någon månad innan den stora dagen där vi planerade tillsammans.

För att Robin inte skulle ana oråd lät vi honom tro att han och Alexandra skulle ordna en enkel eftermiddagsbjudning för den närmaste familjen på lördagen. I själva verket planerade alla för en stor fest på fredagskvällen …

Den stora dagen

För att Robin verkligen inte skulle ana oråd bakade Alexandra kakor till den påhittade eftermiddagsbjudningen redan på torsdagen. På fredagen tyckte hon att: ”Allt är ju fixat till på lördag, ska vi inte ringa Peter och Helena och se om de vill hitta på nåt ikväll?”

Robin nappade och när han ringde tyckte Peter att ”Varför inte? Kom över hit så bjuder vi på lite bubbel på restaurang K4 här i marinan!”. Sagt och gjort. Robin och Alexandra kom över och Robin tyckte att: ”Det är så kul att ni svarar ja och kan vara såhär spontana!” Han skulle bara veta …

Bubbel på K4
Alexandra, Robin och Helena på K4. Här vet Robin fortfarande ingenting om vad som väntar …

En riktig överraskningsfest

När vi druckit upp bubblet föreslog vi att vi skulle gå vidare och äta middag på restaurang Grodhavet. Men det var bara en förevändning för att få gå förbi festlokalen vi hyrt, där alla radat upp sig för att välkomna festens huvudperson … När vi närmade oss tittade alla spänt på Robin, men han var så inställd på middag på Grodhavet att vi kom riktigt nära innan han fattade vad som höll på att hända … Snacka om överraskning!

Överraksningsfest
Alla festdeltagare väntar på en rad …
Överraskning
Nu börjar det gå upp för Robin vad som håller på att hända …
Fest
Ytterligare en överraskning var att kompisen Oz (till vänster) flugit från Boston(!!!) för att överraska Robin. Till höger kusinen Dessis man Lasse.

Mingel och middag

Peters brorsdotter Dessi är fantastiskt duktig på att laga mat, och även till många personer. (Hon har tidigare imponerat grymt på oss med helt otroliga menyer för jul, nyår och bröllop.) Vi kände oss alltså helt lugna när vi fick veta att Dessi skulle fixa maten. Och vilken mat!

Först bjöds vi på smått plock till bubblet: krustader med paprikakryddad mjukost och snittar med skaldjursröra eller röra med soltorkade tomater. Bland annat. Sedan var det dags för middagsbuffé. Jag kan inte radda upp allt, men vi bjöds bland annat på sallad med rödbetor och pinjenötter, prosciutto, pulled pork, grillade kycklingklubbor, rotfruktssallad, ostar och bröd med olika röror.

Mingelmat
Mingelmat
Fest 30 år
Kompisarna Stefan och Linn samt Robin
Fest marina
Kompisen Marcus samt Robins tidigare chef Feyo och hans fru
Robins 30 årsfest
Fler kompisar … och Robins kompis Robin
Robin, Billie och Peter
Båda sönerna (Robin och Billie) och Peter
Fest Pampas marina
Peters storebror Micke och hans fru Nilla samt deras son Sebbe
Födelsedagsfest
Robins lillasyster Felicia och hennes David

Filmvisning och fest med DJ

Peter hade fått i uppdrag att sätta ihop ett ”litet bildspel” med bilder från Robins liv. Det blev förstås snarare en film med musik och inklippta bilder och texter …! Sedan var det dags för själva festen att dra igång. Som du kan se så var det festens huvudperson (Robin aka DJ Eldin) som var kvällens DJ. Och du ska absolut inte tycka synd om honom för att han fick denna uppgift – det är bakom mixerbordet han trivs allra bäst på en fest! Stort GRATTIS igen Robin!

Happy birthday
Peter hade gjort en film med bilder från Robins liv
Birthday
Robin tog mikrofonen och inledde med ”Jag har visst blivit lurad i en månad”
DJ Eldin
Äntligen dags för Robin att vara DJ
DJ Eldin fest
Och festen fortsatte …!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev