Meny Stäng

Nyårsmiddag deluxe – en 7-rätters nyårsmeny

Om man inte har råd att gå ut och äta en exklusiv Nyårsmiddag på en Michelinrestaurang, då gäller det att känna någon som kan bjuda på sådan mat hemma. Den turen har vi haft i år! På Nyårsafton var vi bjudna till Peters brorsdotter Dessi, som bjöd på en helt fantastisk Nyårsmeny.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nyårsmiddag i skärgården

Peters brorsdotter Dessi bor tillsammans med sin pojkvän på Blidö i Stockholms skärgård. Att hon är duktig på att laga mat visste vi sedan innan, men Nyårsmiddagen vi blev bjudna på överträffade allt vi kunnat föreställa oss.

Enda gången vi varit med om liknande fantastiska menyer var på Rigas bästa restauranger. Middagen inleddes med att vi bjöds på små snittar att njuta av på stående fot, bland annat rullar med lax och små fina nyårsflaggor.

Nyårssnittar innan vi fick hugga in på 7-rätters menyn
Nyårssnittar innan vi fick hugga in på 7-rätters menyn

7-rätters meny

Menyn vi bjöds på bestod av 7 rätter, och därutöver serverades olika smårätter före, emellan och efter ”som inte räknades”, så egentligen var det ännu fler smakupplevelser … Alla rätterna var sådär små som man vill att de ska vara när det är många rätter och serverades med snygga uppläggningar, som på den bästa av restauranger. Den 26-åriga kocken beskrev alla rätterna, men jag kan nog ändå inte redogöra för menyn i detalj.

I korthet serverades vi:

  1. Päroncarpaccio med ädelost och pinjenötter
  2. Rökt potatiskräm och tre sorters rom
  3. Morotspuré med smörstekt torsk och sik, havkräfta och forellrom
  4. Torsk med jordärtskockspuré
  5. Biff Wellington med potatistorn
  6. Rosmarinsglassbakelse med kanderad rosmarin
  7. Citronmousse med färska bär

En helt fantastisk nyårsmiddag! Hur firade du Nyårsafton och hur såg Nyårsmenyn ut?

Morotspuré med smörstekt torsk och sik, havkräfta och forellrom
Morotspuré med smörstekt torsk och sik, havkräfta och forellrom
Torsk med jordärtskockspuré, inlagd purjolök, syltad lök, citron och hasselnötter i marinad
Torsk med jordärtskockspuré, inlagd purjolök, syltad lök, citron och hasselnötter i marinad
En av efterrätterna: rosmarinsglassbakelse med kanderad rosmarin
En av efterrätterna: rosmarinsglassbakelse med kanderad rosmarin

Prenumerera på vårt nyhetsbrev