Meny Stäng

En fantastisk bröllopsfest

Igår visade vi lite bilder från bröllopsfotograferingen som vi gjorde på Peters brorsdotters bröllop. Vi måste också berätta lite om den bröllopsfest som följde. Detta är nog den mest välorganiserade och påhittiga fest vi varit på någonsin. Kanske kan du få lite idéer om du ska planera ett bröllop eller någon annan stor fest någon gång.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bröllopsfest med överraskningar

Runt 80 gäster var bjudna på bröllopet och brudparet, Dessi och Lasse, hade byggt ett stort tält för middagen och festen. Det var 4-rättersmiddag vid dukade bord och naturligtvis en massa tal och spex.

En toastmaster och en toastmästarinna (!?) höll i programmet, på både engelska och svenska. Dessutom hade brudparet organiserat en mängd olika roliga aktiviteter, som kanske kan vara tips för andra bröllopsfester i framtiden. Här är några exempel:

  • Middagsprogram som låg vid varje kuvert, med allt från meny och praktisk info till humoristiska ordningsregler, intressant fakta om alla middagsgäster (så man visste vad man kunde prata med bordsgrannen om!) och roliga citat om kärlek från barn.
  • Bröllopsbingo fanns också med i middagsprogrammet, med sånt som kan hända under kvällen, såsom “du har pratat med brudens mor” eller “någon fäller en tår”. Så fort man fick ihop två rader skulle man skrika “bingo”.
  • Presentask till varje gäst – I den vackra lilla asken fanns sånt som man kan vilja ha dagen efter: en huvudvärkstablett och lite godis.
  • Lotteri med 12 vinster – När man vann fick man välja en månad, och där stod det någonting som man ska se till att göra tillsammans med brudparet den månaden. Jag fick en av vinsterna, så i april ska jag se till att ordna en ridtur tillsammans med brudparet!
  • Lek för bröllopsparet – Peters son Robin och hans fru Alexandra ordnade leken där brudparet får sätta sig med ryggarna mot varandra, ta av sig skorna och sedan hålla i en av varje sko. När lekledarna ställer frågor, som “Vem bestämmer hemma?” lyfter de, utan att se varandra, sin egen eller partnerns sko. Väldigt underhållande för gästerna, både när de svarar lika och olika!
Lek bröllop
Alexandra och Robin håller i en lek för brudparet – här är de tydligen inte helt överens …

Bröllopsmenyn

Peters brorsdotter Dessi är inte bara nygift utan dessutom fantastiskt duktig på att laga mat. Hon hade komponerat och (med hjälp av familj och vänner) lagat all maten själv. Imponerande är bara förnamnet, om man säger så. Under kvällen fanns sedan en god vän som höll i trådarna och tre inhyrda serveringspersonal. Nyfiken på menyn? Såhär såg det ut:

  • Aptitretare: Kall gurksoppa med svenska räkor
  • Förrätt: Rökt potatissoppa med rom, rostad lök och tryffelolja
  • Huvudrätt: Grillad rödbets- och rosépepparmarinerad norsk lax med färskpotatissallad och citronyoghurtsås
  • Efterrätt: Citronsorbet med färska Blidö-bär
Bröllopsmiddag
Kall gurksoppa med räkor

Bröllopstårta och många matserveringar …

Till middagen serverades rött eller vitt “kärleksvin” med specialtillverkade etiketter för bröllopet och efter middagen serverades förstås bröllopstårta, vilket var det enda som inte var hemlagat. Men tror du att det var slut med matserveringen här?

Nejdå! Brudparet serverade lunch före vigseln i kyrkan (quionoasallad med kyckling), kaffe och kaka utanför kyrkan, bubbel och snittar vid bryggan, vickning på natten (grillad korv) och frukost och brunch dagen efter (smörgåsar, äggröra, bacon, pajer, pizza-slicer och Gud vet vad). Imponerande säger vi igen!

Bröllopstårta
Bröllopstårtan – det enda som inte var hemlagat, utan beställt

Fest med DJ hela natten

Bröllopsmiddagen tog förstås tid – det var många rätter, många tårdrypande tal, filmvisningar, egenkomponerade sånger, holländska danser (brudgummen Lasse kommer, trots det svenskklingande namnet, från Holland), dansuppvisning av de 13-åriga kusinerna och ja … you name it. Bröllopsparet visade upp en koreograferad vals – och sedan kunde festen börja.

På en sån här fest har man självklart en DJ och det var Peters son Robin. Han började med vals, salsa, bugg och pop, innan han senare på kvällen kunde dra på med den musik han själv verkligen älskar – tung house. Festen höll på till klockan sex på morgonen!

DJ Eldin
DJ Eldin, det vill säga Peters son Robin

Prenumerera på vårt nyhetsbrev