Meny Stäng

På tur med picknickbåt i Stockholm

Annons

Igår provade vi en helt ny grej: tur med picknickbåt i Stockholm. Vi hade fantastisk tur med vädret och det blev några riktigt härliga timmar på vattnet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Uppdatering! Goboat finns inte längre kvar i Stockholm. Läs mer om Goboat i Malmö på goboatmalmo.se

Med start på Strandvägen

Picknickbåtarna från Goboat utgår från kajplats 19, Strandvägen 18 i Stockholm. Här ligger ett helt gäng eldrivna picknickbåtar och väntar. Båtarna är lätta att köra och kan styras av vem som helst över 18 år.

Goboat startade med picknickbåtar i Köpenhamn för några år sedan och etablerade sig i Stockholm förra året. Båtarna är miljövänliga på flera sätt: de tillverkas till hälften av återvunnen plast och drivs av elektriska motorer för att inte förorena luft och vatten.

Goboat
Goboat på Strandvägen i Stockholm
Elbåt
Vi blev väl mottagna och fick en karta samt instruktioner om hur båten fungerade

Genom Djurgårdskanalen

Vi blev rekommenderade att köra genom Djurgårdskanalen, så det gjorde vi. Fantastiskt fint! Jag har bott i Stockholm i evigheter, men jag faktiskt inte om jag någonsin sett Djurgårdskanalen innan. Så grönt och lummigt. Man kan absolut inte tro att man befinner sig mitt i en europeisk huvudstad … Sverige är fantastiskt.

Picknickbåt i Stockholm
Vi lämnar bryggan på Strandvägen
Elbåt Stockholm
Mot Djurgårdsbron!
Båttur Stockholm
På väg in i Djurgårdskanalen
Djurgårdskanalen
Djurgårdskanalen – det är svårt att tro att man befinner sig i centrala Stockholm!

Picknickbåt i Stockholm

En av idéerna med Goboat är ju att man ska ha picknick. Det finns stora bord i mitten av båtarna där man kan plocka upp allt man vill. Vi fick höra om en stor iransk familj som hyrde flera båtar och fyllde borden med persiska specialiteter. Själva hade vi en lite enklare picknick med kyckling, potatissallad och tomater, men även det var supermysigt!

Vill du också åka picknickbåt? En båttur på 2 timmar kostar 1099 kr och då kan man vara upp till 8 personer i båten. Man kan boka innan eller komma förbi spontant och bör gärna ha picknick med sig. Företaget håller troligtvis öppet fram till mitten av september, men det beror lite på vädret. Ett litet tips: Kissa innan – det finns nämligen ingen toalett vid uthyrningsstället.

Picknickbåt i Stockholm
Picknick ombord, precis när vi åkt ut genom Djurgårdskanalen

Denna båttur genomfördes i samarbete med Goboat. Åsikterna, tankarna och bilderna är som vanligt våra egna. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev