Meny Stäng

Boatvan – både husvagn och båt i ett

Har du funderat över om du ska satsa på en husvagn eller på en båt? Varför då inte skaffa en boatvan? Då får du båda delarna i ett! Upplands Bil & Fritidscenter visade upp den här annorlunda amfibievagnen på mässan Caravan Stockholm, och vi ville förstås kika lite närmare.

Vad är Boatvan?

Boatvan är både en minihusvagn och en båt, samtidigt. Den lilla amfibievagnen är 4,6 meter lång och väger 740 kilo. Du kopplar på den som ett släp bakom din bil (eller husbil) och när du kommer till vattnet har du en stabil liten båt. Ett pop up-tak ger ljus, ventilation och mer yta invändigt. På taket finns också en solplanel, så att du får el för att ladda teknisk utrustning.

Boatvan

Välkommen att kika in!

Inuti boatvan finns bord och bänkar, som du enkelt bäddar om till en bred säng när det är sovdags. Här finns också en gasolplatta och en diskho så att du kan laga mat, en box där du kan förvara fisken du kanske fångar och förvaringsutrymme under bänkarna. Dessutom finns vattentåliga högtalare så att du kan lyssna på musik till sjöss.

Husvagn båt

För vem passar boatvan?

Vi pratade med försäljaren som tänker att husvagnsbåten passar extra bra för fiskare och andra som tycker om att vara ute i naturen. Den har också sålts till flera personer som planerar att koppla den bakom sin husbil, och på så sätt få både en båt och extra sovplatser med sig.

Priset för just denna modell är 314 000 kronor. Lite charmig och annorlunda får man ju i alla fall säga, eller vad tycker du? Kolla gärna in filmen för att se boatvan ”in action”!

Boatvan Caravan Stockholm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev