Meny Stäng

Plåtisen Inspire Camper 5,99 – vi har testat

Annons

Vi har testat plåtisen Inspire Camper 5,99. Vi körde och bodde i husbilen under en nästan tre veckor lång husbilsresa genom Estland. Såhär tyckte vi!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi har testat en plåtis från Inspire

Vi har kollat på Inspires plåtisar på flera mässor, och skrev bland annat ett inlägg om Inspire Camper – en plåtis med vanlig husbilsdörr, när vi var på mässan Caravan Stockholm i år. Eftersom vi blev förtjusta i plåtisarna när vi såg dem på mässan var det roligt när Alexander på Inspire undrade om vi ville testa en av husbilarna på en av våra resor. Klart att vi ville!

Inspire Camper 5,99

Inspire camper – från Slovenien

Inspire Camper är ett husbilsmärke från Slovenien, som är relativt nytt på den svenska marknaden. Företaget tillverkar små husbilar, så kallade plåtisar, och förutom Inspire Camper 5,99 som vi testade så finns den mindre varianten 5,40 och den större varianten 6,40. Husbilarna finns både att köpa och att hyra.

Plåtis

Plåtisarna, som är byggda från Citroën Jumper, har väckt en del uppmärksamhet på mässorna eftersom de har en del annorlunda och smarta lösningar. En av de mest uppseendeväckande sakerna är att man, om man vill, kan få dem utrustade med vanlig husbilsdörr istället för skjutbar skåpbilsdörr.

Inspire Camper 5,99

Inspire camper 5,99

Inspire Camper 5,99 är en 6 meter lång plåtis med fyra bältade platser och två-fyra sängplatser, beroende om man beställer den med eller nedfällbar säng från taket eller inte.

Inspire camper 5,99

På resa genom Estland

Vi testade Inspire Camper 5,99 på en resa som startade i Stockholm och sedan tog oss runt hela Estland – ända till Narva i öster och sedan ut på öarna vid västkusten, som Ösel och Dagö. Vi hann också med en liten asvtickare till Lettland, där vi besökte ett sommarkollo för fattiga barn. Vi gav oss ut en hel del på smala grusvägar på landet och vi fricampade tre nätter av fyra, så Inspire fick visa vad den gick för.

Drönarfoto
Inspire Camper 5,99 i Estland

Att köra Inspire camper 5,99

Peter upplevde att Inspire Camper 5,99 var enkel och smidig att köra. Det var också oerhört enkelt att parkera i städer och vid sevärdheter, eftersom bilen är såpass liten. Det enda minuset var att kasetterna för mörkläggningsgardiner gjorde att man inte såg nedre delen av backspegeln på passagerarsidan. Det bör gå att åtgärda genom att beställa bilen med en annan kassett.

Köra Inspire Camper 5,99

Stort härligt kök

Trots att Inspire Camper 5,99 är liten så känns köket stort och rymligt. De stora vita lådorna nedtill är stora och slukar mycket, och skåpen på sidorna med korgar är också fantastiskt praktiska för förvaring.

Kylskåpet är stort och rymligt, och dessutom snyggt! Längst ner i kylskåpet finns en stor kylskåpslucka som man drar ut separat. Fantastisk för att förvara vatten, öl och vin tyckte vi!

Kylskåpslucka i Inspire Camper 5,99

Trevlig sittgrupp

Sittgruppen är planerad precis som i de flesta husbilar, med vridbara förarstolar så man kan sitta fyra runt bordet om man vill.

Sittgrupp i Inspire Camper 5,99

Rymligt badrum

Det är inte bara köket som är rymligt i Inspire Camper 5,99, utan även badrummet. Vi var verkligen överraskade över hur stort det kändes. Badrummet är byggt så att man rör sig genom duschutrymmet när man går till toaletten. På så sätt används ytan i duschen också som ”svängutrymme”. Enda nackdelen med badrummet var att toalettkasetten var ovanligt bökig att sätta i och ta ur utifrån.

Badrummet i Inspire Camper 5,99

Sovrum med mycket skåp

Sovrummet består av en tvärbädd längst bak. Peter (som är 1,83 lång) tyckte att längden var precis på gränsen, så det kan vara svårt om man är längre. I övrigt tyckte vi att sängen var mysig. Det finns gott om skåp för förvaring ovanför sängen, och det finns också eluttag både för vanlig elsladd och för usb-kontakt.

Sovrum i Inspire camper 5,99

För att komma upp i sängen får man fälla ut ett litet fotsteg vid golvet. Detta var någorlunda smidigt, även om man inte kan ha fotsteget utfällt samtidigt som man öppnar den lägre kylskåpsluckan.

Fotsteg

Nedfällbar säng

I den husbilen vi körde fanns en nedfällbar säng. Vi behövde den inte, och hade föredragit att vara utan den. Sängen tar lite av takhöjden och man missar också ljusinsläpp från ett takfönster. Plåtisen finns dock att beställa med eller utan nedfällbar säng, beroende på önskemål.

nedfällbar säng

Förvaring i Inspire Camper 5,99

Det finns ett garage längst bak, där man kan förvara utemöbler och annat. Ett problem med luckan var att den inte gick att öppna tillräckligt högt, men tillverkarna är medvetna om detta fel och planerar att åtgärda det.

Inspire 5,99

Inuti husbilen finns gott om förvaringsutrymmen i form av olika skåp, inte minst längst taket.

Skåp i Inspire camper 5,99

Kontrollpanel

På väggen i köket finns en kontrollpanel, som fungerar ungefär som i de flesta husbilar. Vi saknade dock en bruksanvisning, vilket man kanske kan begära att få.

Kontrollpanel

Tack för denna resa, Inspire

Det var riktigt kul att få prova Inspire Camper 5,99 under resan i Estland! Kanske får vi chansen att köra Inspire någon mer gång i livet, det skulle vi inte ha något emot. Har du kikat på Inspire på mässorna, eller har du kanske funderat på en Inspire husbil?

Husbil i Estland

Fakta om Inspire Camper 5,99

  • Bältade sittplatser: 4
  • Bäddar: 2-4
  • Längd: 5,99 meter
  • Bredd: 2,05 meter
  • Tjänstevikt: 2,75 ton
  • Totalvikt: 3,5 ton
  • Möjliga tillval: Nedfällbar säng, husbilsdörr eller skjutdörr, vanliga bakdörrar med mera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev