Meny Stäng

Spahotell i Åre – naturnära på Copperhill Mountain Lodge

Annons

Vi har tillbringat några timmar på ett skönt spahotell i Åre, nämligen på det naturnära och lyxiga Copperhill Mountain Lodge. Hotellet ligger på ett berg och bjuder både på avslappnande spa och en nordisk meny med lokala råvaror. Det vi gillade bäst var att ligga i det varma vattnet och kika ut över snölandskapet och skidåkarna utanför de stora fönstren.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Copperhill Mountain Lodge

För att komma till Copperhill Mountain Lodge fick vi åka uppåt, uppåt med bussen. Hur långt upp kunde hotellet ligga egentligen? Vi fick snart veta att byggnaden är belägen 730 meter över havet, precis vid trädgränsen på Förberget. Här uppe hittar man en av Nordens största träbyggnader: ett hotell på 19 000 kvadratmeter som rymmer 112 hotellrum, sex konferensrum, restaurang, spa, gym och skiduthyrning.

Hotellets historia

Vi fick höra lite om hotellets historia, och det känns att byggnaden gått igenom en berg- och dalbana. Allt började med en visionär tanke, och arkitekten Peter Bohlin fick i uppdrag att rita ett hotell med naturliga materialval, varma sällskapsytor och modern design. Redan när man kommer in i lobbyn känner man av den speciella atmosfären. Här är takhöjden 22 meter, och en enorm spis sträcker sig ända upp till taket.

Namnet Copperhill (Kopparberg) kommer förresten från att man från 1700-talet till början av 1900-talet bröt kopparmalm i området kring Fröå, i närheten av hotellet. I dagens hotell går materialet igen i en 230 kvadratmeter stor kopparvägg.

Vad hände sedan förresten? Jo, bygget av detta spahotell i Åre, som från början skulle innehålla bostadsrätter, avbröts 2007 eftersom den dåvarande ägaren Vanilla Ventures fick problem. De holländska investerarna Peter Kat och Frans Scholtes tog över, och hotellet öppnade 2008.

Strax efter öppnandet hamnade hotellet, som kostat cirka 730 miljoner kronor att bygga, i ekonomisk kris och lades ut till försäljning. I augusti 2009 köptes hotellet av Petter Stordalen för 200 miljoner kronor, och driften har därefter skötts av hans bolag Nordic Choice Hotels.

Nu kan man läsa på hotellets hemsida att de är i startgroparna att skapa ”ny historia”. De planerar nämligen att bygga små stugor, kapell, matsal och spa bakom hotellet.

På Copperhill spahotell i Åre, med en norrländsk Aperol Spritz – med lingon och hjortron

Naturnära Hotellrum

Vi bodde (tyvärr) inte på Mountain Copperhill Lodge, men vi önskar att vi hade fått spendera några nätter här! Vi bad att få kika på ett rum, och först lät det som att det skulle bli svårt, eftersom allt var fullbokat. Sedan fick vi veta att det fanns en liten ”lucka” på tio minuter då ett rum var ledigt …

Rummet vi kikade på hade fyra bäddar (en dubbelsäng och en våningssäng) i separata rum, samt vardagsrum, badrum och en liten köksdel. Skandinavisk snygg enkelhet tillsammans med stora fönster ut mot ett vitt och snöigt vinterlandskap. Naturligtvis finns det också andra rum, med allt från två till åtta bäddar.

Nordisk meny med lokala råvaror

I hotellets restaurang satsar man nordisk matkultur och lokala råvaror, och på menyn hittar man bland annat rödspätta, oxkind samt kalv och dill. Förrätterna är om möjligt ännu mer intressanta, och man kan prova älgtartar, benmärg eller ”fattigmanssparris” (svartrot med hollandaise och rostade hasselnötter). Eller varför inte slå till på förrätten ”saltgurka och sprit”? För egen del smakade vi några små aptitretare: små potatisar med löjrom, tunnbröd med älgkött och rullar med forellrom. Fantastiskt gott!

Spahotell i Åre med fantastisk utsikt

På Mountain Copperhill Lodge finns ett spa med magisk utsikt över de vita vidderna. Om man bor på hotellet har man fri entré till Level Spa & Health Club, men det går också att komma som extern gäst och enbart betala för inträde till spabadet.

WIFI.se

Vi kom hit efter några timmar på Alpina VM i Åre och det var enormt skönt att glida ner i det varma vattnet. Det vi verkligen gillade här var det extra varma vattnet i den stora poolen och den underbara utsikten. Precis utanför fönstren har man en skidbacke där barnen åker knapplift upp med skidor eller snow racer.

Spahotell i Åre
Peter och Helena i den varma poolen, foto Sofia från bloggen Fantasiresor
Spahotell i Åre - Copperhill Mountain Lodge
Varmt vatten möter vinterkyla på spahotell i Åre

På detta spahotell i Åre har man, förutom poolerna, också tillgång till bastu – med lika fantastisk utsikt! Den som vill kan välja mellan en massa olika spabehandlingar, såsom helkroppsbehandlingar, massage, ansiktsbehandlingar, färgning av fransar, makeup och annat. Man kan också boka ”privat spa”, och det finns olika paket som till exempel ”spa och frukost”.

Vi var väldigt nöjda med vår eftermiddag på spahotell i Åre! Har du varit på Copperhill Mountain Lodge?

Peter på spahotell i Åre

Fakta om Copperhill Mountain Lodge

  • Var? Copperhill Mountain Lodge, Åre Björnen, 837 97 Åre.
    Hotellet ligger högst upp på Förberget, 7 km från centrala Åre och 2,5 km från Åre Björnens centrum. 
  • Ta sig hit? Man kan flyga till Åre/Östersund (1 timmes transfer) eller till Trondheim/Værnes  (2 timmars transfer). Restiden med bil är ungefär 8 timmar från Stockholm och ungefär 10 timmar från Göteborg. Tåg går direkt till Åre, med dagliga avgångar, från Malmö, Göteborg, Stockholm och Trondheim.
  • Öppettider? Hotellet har öppet samtliga dagar dygnet runt till och med 28 april 2019. För öppettider efter detta, se hotellets webbsida. Restaurang och spa håller öppet samma datum som hotellet. Lunch serveras 11:30-15:00, och middag serveras 18:00-22:00. Level Spa & Health Club har öppet 06:00-20:00.
  • Priser? Rumspriser på detta spahotell i Åre varierar beroende på rum och datum. Inträde till spabadet kostar för externa gäster 295 kronor (kl. 06-14) eller 495 kronor (kl. 14-20). Huvudrätter på restaurangen kostar mellan 210-295 kronor. (2019)
  • Läs mer: Copperhills webbsida

Denna resa var en pressresa, arrangerad av Österrikes turistbyrå

Prenumerera på vårt nyhetsbrev