Meny Stäng

Tirolberg i Åre – Österrikes festhus under Alpina VM

Under förra helgen blev det en hel del fest i Tirolberg i Åre för vår del, tre kvällar för Peter och två kvällar för Helena. Så, vad är Tirolberg? Jo, det är ett festhus som Österrikes turistbyrå byggt upp i Åre under VM 2019.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Österrike i Åre

Österrike tog plats på VM i Åre med ett helt hus, precis intill Holidy Club Åre. Enligt vår busschaufför dök huset upp från den ena dagen till den andra. Helt plötsligt stod det bara där, Tirolberg, och fylldes med glada österrikare. De flesta kom från fyra specifika regioner i Tyrolen, nämligen Arlberg (St Anton), Zillertal, Ischgl och Ötztal (Sölden).

Österrike i Åre

Fest i Tirolberg i Åre

Varje kväll var det fest i Tirolberg i Åre. Det började med drinkar och fortsatte sedan med middag vid dukade bord, levande musik, prisutdelningar och alla möjliga andra festligheter. Till festligheterna kom turistbyråmänniskor och skidåkare från Österrike samt bloggare, journalister och resesäljare från Sverige och Danmark.

Tirolberg

I ena änden av festlokalen hade de förresten placerat sin nya gondollift, som är utrustad både med isolering och värme, så man ska ha det bekvämt och bra under resan.

Lift Österrike

Middag med Zillertal

En av kvällarna var det regionen Zillertal som stod för middagen. Den här kvällen bjöds vi på en fyrarättersmiddag med getost, vinsoppa, hjortfilé med rödkålspuré samt de österrikiska efterrätterna “kirschtagskrapfen” och “apfelradl”. Fantastiskt gott!

Tirol

Middag med Ischgl

Nästa kväll var det orten Ischgls tur att duka upp, och de ville förstås inte vara sämre. Ischgl är, utöver bra skidåkning och livligt festande, kända för sina bra restauranger. Hela sju rätter såg de till att bjuda på under kvällen!

Ischgl

Först serverades vi buljong i en liten flaska, med en liten köttbulle på pinne. Kul och annorlunda! Vid sittande bord blev det en hel rad andra rätter. Jag kommer inte ens ihåg alla, men vi bjöds bland annat på en supergod laxtartar, duo i soppa och en lite rolig efterrätt som skulle påminna om en kommande konsert med Lenny Kravitz. Ischgl är nämligen en skidort för den som gillar fest, nattliv och konserter!

Mingel och prisutdelningar

Förutom god mat blev det förstås en hel del mingel i Tirolberg i Åre. Vi träffade flera resebloggare som vi känner och ett gäng trevliga journalister och resesäljare, de flesta inriktade på skidåkning eller på Österrike som destination.

Martin, fotograf och skribent, i samspråk med Peter från FREEDOMtravel

Österrike passade på att gratulera flera av pristagarna i VM, och pristagare från andra länder bjöds på möjlighet till skidåkning i Österrike. Ett par skidor lottades också ut, men vi vann inte så vi “slapp” fundera över hur vi skulle få hem dem på flyget … Det blev flera roliga kvällar och det känns som att vi fått lite bättre koll på de olika skidorterna i Tyrolen. Vi återkommer med ett inlägg om det!

Priser Tirolberg

Resan till Åre var en pressresa i samarbete med Österrikes turistbyrå

Prenumerera på vårt nyhetsbrev