Meny Stäng

5 länder i Asien att drömma om

Att resa utomlands på semester har i dessa pandemitider blivit något vi ibland bara kan drömma om. Men förr eller senare kommer man förstås kunna resa igen. Här är fem fantastiska länder i Asien att drömma om, och försiktigt börja planera för.

Att resa till Asien

Förr låg Asien långt bort – en främmande kontinent dit bara ett fåtal människor fick chansen att ta sig. Med tiden har det blivit enklare och enklare att resa tvärs över jorden, och för några år sedan besöktes Thailand av hundratusentals svenskar varje år.

Nu, i och med pandemin, har det återigen blivit svårare att resa. Asien känns plötsligt riktigt exotiskt igen – en plats som man kan längta till och drömma om. Och det är ju inte bara vi potentiella turister som drömmer! Att turismen kommer igång är ju ännu viktigare för människor på plats på turistorterna. Utan inkomsterna från turismen har många förmodligen fått det mycket svårt.

Förr eller senare kommer vi förstås kunna resa igen. Redan nu kan man börja drömma och eventuellt planera så smått. Till exempel kan det vara en bra idé att börja spara pengar i god tid. Det går förstås alltid att ansöka om snabblånen, men om möjligt är det alltid bäst att spara.

Om man inte vill att kostnaderna ska skena iväg kan man också välja destinationer där prisläget inte är alltför högt. Här är tips på 6 fina och prisvärda destinationer i Asien.

jordglob

1. Vietnam

Vi gifte oss i Vietnam för många år sedan och reste därefter runt i landet på vår bröllopsresa. Kanske gör det att landet får ett extra rosa skimmer över sig för vår del, men Vietnam är också ett speciellt land att besöka. Ett av de starkaste intrycken har vi från bukten och världsarvet Halong Bay. Här sticker sockertoppsbergen upp ur havet som i en fantasyfilm, och de stora träbåtarna glider ljudlöst över vattnet.

Vi har också fina minnen från den charmiga staden Hoi An, som ligger mitt i landet. Männen här är fiskare och många av kvinnorna är skräddare. Vill man sy upp vackra och prisvärda kläder är detta rätta stället! På kvällen kan man strosa i de upplysta kvarteren, som fortfarande bär spår efter den franska perioden, och njuta av fantastisk vietnamesisk mat.

Halong-bay-2

2. Filippinerna

Man kan resa till Filippinerna för att leva klassiskt semesterliv med sol och bad på någon av landets alla öar. Faktum är att det finns över 7000 öar, så det finns alltid någon ny att upptäcka! En del av öarna är väldigt turistiga med moderna hotell och intensivt nattliv, som klassiska Boracay, medan andra är betydligt mer genuina och lugna. Med andra ord finns något för alla smaker!

Ett sätt att uppleva de olika öarna är att båtluffa mellan dem. Det finns också gott om möjligheter för andra båtturer, vattensporter eller kanske moppeturer. Även om vi gjort ett besök i landet skulle vi gärna återkomma och se mer.

Filippinerna

3. Kambodja

Kambodja är ett land som vi länge drömt om att besöka. Vi skulle naturligtvis vilja se det berömda templet Angkor Vat, som sedan 1992 är upptaget på Unescos världsarvslista. Men det är inte bara de stora sevärdheterna som lockar. Kambodja har som turistland länge befunnit sig i skuggan av grannlandet Vietnam, vilket gör att det kanske känns ännu lite mer spännande och oupptäckt. Vi skulle vilja upptäcka stränder, byar och mat, och förstås möta människor.

Angkor Vat i Kambodja, foto: Pixabay

4. Sri Lanka

Sri Lanka är ett magiskt land! Naturen är prunkande grön, och djurlivet finns runt om en precis överallt. Man kan ge sig ut på jeepsafari eller flodsafari, men för att se apor och färggranna fåglar räcker det ibland att sticka ut näsan utanför hotellet.

Förutom en sagolik natur bjuder Sri Lanka på vackra stränder, spännande tågäventyr, buddhistiska tempel, teodlingar och god asiatisk mat. Landet har upplevt en del prövningar när det gäller turism, redan innan pandemin, och har förstås ett skriande behov av att turismen återvänder.

Tåg Kandy till Ella

5. Indonesien

Hos andra resebloggare har vi sett lockande foton från Indonesien, inte minst från Bali. Här kan man uppleva gröna risterrasser, dimhöljda berg och fantastiskr vackra sandstränder. Indonesien och Bali känns verkligen som ett exotiskt resmål, från en annan värld. I dess tider är en resa hit verkligen något att drömma om!

Vilka resmål i Asien kan du rekommendera? Vilka drömmer du om?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev