Meny Stäng

Sovrummet i husbilen/husvagnen – tips och kommande produkter

Visst vill man ha det mysigt i sovrummet i husbilen/husvagnen! Vi har funderat en hel del över vad som är hemtrevligt, och hur man samtidigt får det hela att fungera praktiskt. Nu har vi tagit det hela ett steg längre och håller på att utveckla nya produkter. Idag visar vi lite av det som kommer!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att planera i sovrummet i husbilen/husvagnen

Hur planerar man på bästa sätt i sovrummet i husbilen/husvagnen? Och kan man ens prata om ett ”sovrum”? I stora husbilar kan sovavdelningen definitivt kännas som ett eget rum, medan det i mindre husbilar kanske snarare blir ett ”krypin”. Oavsett så vill man ju inreda mysigt och hemtrevligt!

Säng husbil

Ser inte sovrum i husbilar och husvagnar olika ut? Jo, designen kan skilja ganska mycket. Först och främst kan man ha olika typer av sängar/sovrum. Vi har säng på tvären längst bak, vilket kanske är vanligast i plåtisar idag. Många väljer långbäddar eller till exempel queen beds. Här är några olika sovrum i husbilar och husvagnar:

Sovrummet i husbilen Elnagh Baron 575
Queenbed i Morelo Empire
Sovrum i husbilen Morelo Empire
Sovrummet i plåtisen James Cook från Westfalia
Sovrum för vuxna och våningssängar för barn i husvagnen Polar 650

Vad ska man tänka på i sovrummet i husbilen/husvagnen?

När det kommer till att planera i sovrummet i husbilen/husvagnen så tänker nog alla olika. De största meningsskiljaktigheterna rör nog om man vill ha långbäddar, tvärbäddar eller queensbed – men som tur är finns något för alla. Därefter kan man förstås ha olika önskemål kring färger, material och hur man håller ordning. Vi har kommit fram till några lösningar som passar bra för oss:

  • Fickor i tyg ovanför huvudänden där man kan förvara sånt som mobiltelefon, penna, bok …
  • Ett draperi som vi kan dra för när vi vill vara i fred.
  • En fläkt som vi kan dra igång om det är varmt (behövs förstås inte om man har Air Condition).

Produkter för husbilen/husvagnen

Vi har gett oss in i att utveckla produkter för husbilen/husvagnen, tillsammans med det svenska företaget Pufz. De första produkterna kom förra året och bestod av diskdukar, grytunderlägg och nyckelringar. Alla produkterna är tillverkade i miljövänliga och slitstarka material, som dessutom ligger still och dämpar skrammel när man kör. Perfekt i ett campingfordon alltså!

Kommande produkt – bäddset

Nu håller vi, som du kanske vet, på att utveckla ännu fler produkter tillsammans med företaget Pufz. Vi har tryckt på startknappen och nu väntar vi “bara” på produktion och leverans, vilket kommer ta några månader. Så länge bjussar vi på några foton på varuproverna! Förrförra veckan visade vi bilder på den kommande pläden och förra veckan visade vi produkter för husbils/husvagnsköket.

Nu är det dags att förhandsvisa ytterligare en produkt, nämligen ett kommande bäddset med husbilsmotiv och bäddset med husvagnsmotiv. Gillar du det? Vi blev helt lyckliga när vi fick se ett första prov och bäddade direkt ner oss! Vi hoppas att bäddseten ska finnas i butiken i slutet av maj, men om du vill vara säker på att få ett exemplar (upplagan är begränsad) kan du anmäla intresse redan nu genom att bli en del i VIP-gruppen (det blir du genom att anmäla dig till nyhetsbrevet, som vi skickar ut en gång/månad) och därefter skicka ett mejl till oss. Som medlem i VIP-gruppen får du dessutom rabatt i webbshopen.

Fler tips för sovrummet i husbilen/husvagnen

Vilka är dina bästa tips sovrummet i husbilen eller husvagnen? Har du kommit på någon smart lösning som du vill berätta om? Eller vill du kanske tipsa oss om någon produkt som du saknar, och som du tycker behöver utvecklas? Skriv, skriv!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev