Meny Stäng

Husbils/husvagnsköket – tips och kommande produkter

Annons

Visst vill man ha det mysigt i husbils/husvagnsköket! Vi har funderat en hel del över vad som är praktiskt och hur man får det trevligt. Nu har vi tagit det hela ett steg längre och håller på att utveckla nya produkter. Idag visar vi lite av det som kommer!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att planera i husbils/husvagnsköket

Hur planerar man på bästa sätt i husbilsköket? Det har vi funderat ganska mycket på under de senaste tio åren. När man lever i en husbil (eller husvagn) har man ju en begränsad yta, och det blir ännu viktigare än hemma att man har ordning och reda. Dessutom vill man förstås att det ska vara fint och mysigt! Och så ska det helst inte skramla när man kör …

Kök husbil
Köket i vår husbil, en Adria 660, från 2007

Ser inte husbils- och husvagnskök olika ut? Jo, designen kan skilja ganska mycket. Men det finns ändå vissa likheter. Till exempel har man alltid en begränsad yta att röra sig på, och man vill kunna packa bra för färd. Här är några olika husbils- och husvagnskök:

Köket i en Baron 575 (husbil)
Köket i en Swift Toscane 794eb (husbil)
Köket i en Grand California (plåtis)
Köket i en AdriaAdora 613 (husvagn)

Vad ska man tänka på i husbils- och husvagnsköket?

När det kommer till att planera i husbils- och husvagnsköket så tänker nog alla olika. En del vill ha melamin och plastglas, och andra vill absolut ha riktigt porslin och riktiga glas. En del ha massor av grejor framme, och andra vill ha prylfritt. Vad som blir bäst är förstås individuellt! Vi har kommit fram till några saker som passar för oss:

  • Melamin och plastglas
  • Lådor i skåpen för att förvara mat och köksutrustning
  • Handdukar mellan kastruller och stekpannor för att minska skrammel
  • Hängare på väggen för hushållspapper, diskborste, grytlappar och kökshanddukar
Förvaring i husbil

Produkter för husbils/husvagnsköket

Vi har gett oss in i att utveckla produkter för husbilsköket, tillsammans med det svenska företaget Pufz. De första produkterna kom förra året och bestod dels av diskdukar med husbils/husvagnsdekor och dels av grytunderlägg i form av husbilar/husvagnar. Grytunderläggen har ju dels en trevlig design, men det vi också gillar är att materialet silikon är slitstarkt, ligger still och dämpar skrammel när man kör. Perfekt i en husbil alltså!

Kommande produkt – kökshanddukar

Nu håller vi, som du kanske vet, på att utveckla ännu fler produkter tillsammans med företaget Pufz. Vi har tryckt på startknappen och nu väntar vi ”bara” på produktion och leverans, vilket kommer ta några månader. Vi har i alla fall bestämt oss för att visa upp några varuprov. Redan förra veckan visade vi upp den kommande pläden, och nu är det alltså dags att förhandsvisa ännu fler produkter.

Dessa fina kökshanddukar kommer finnas i vår webbutik. De kommer säljas i 2-pack, alltså antingen husbil grå+vit eller husvagn grå+vit. Vi hoppas att de ska finnas i butiken i slutet av maj, men om du vill kan du anmäla intresse redan nu genom att skicka ett mejl till oss.

Kommande produkt – grytlappar

Ytterligare en produkt som är på gång är grytlappar! Även här kommer de att finnas till försäljning i 2-pack. Man väljer antingen husbilsmotiv eller husvagnsmotiv. Ena sidan kommer vara vit och andra sidan kommer vara grå. Självklart går det bra att mejla om förhandsintresse!

Fler tips för husbils- och husvagnsköket

Vilka är dina bästa tips för husbilsköket? Har du kommit på någon smart lösning som du vill berätta om? Eller vill du kanske tipsa oss om någon produkt som du saknar, och som du tycker behöver utvecklas? Skriv, skriv!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev