Meny Stäng

Att bo på vattnet – mitt i stan

Annons

Det bästa med att bo i husbåt i Stockholm är att kunna bo på vattnet, och ändå bo mitt i stan. Det är i  alla fall så vi upplever det. Husbåtslivet kanske inte passar alla, men det passar oss! Vi tog en promenad i söndags och då tog jag några bilder, samtidigt som jag funderade över vad jag gillar med husbåtslivet …

Att bo på vattnet …

Att bo på vattnet är på många sätt att bo nära naturen. Vi har vattnet runt oss överallt och vi är alltid medvetna om vädret. Om det regnar så smattrar det mot taket, däcket och alla våra fönster.

Om det blåser gungar det och man får parera när man ska gå upp och ner i trapporna. Om solen lyser, då lyser den rakt genom alla våra stora fönster och bländar oss nästan. Ibland simmar det förbi några änder och andra gånger kan man se ett svanpar. Igår morse såg jag hägern som brukar landa utanför vårt köksfönster – för första gången sedan vi kom hem från Europaresan.

kk
Båtarnas bensinmack strax utanför Pampas marina

… men ändå mitt i stan

Samtidigt är det inte många meter från oss till centrala Stockholm. Det tar bara några minuter att promenera över till Hornsbergs strand och då är vi ju på Kungsholmen, bara ett stenkast ifrån Fridhemsplan.

Det är inte så långt till Stadshagens t-banestation alltså, men det är ännu närmare till Västra skogens t-bana i Solna. Och så finns det förstås bussar, och pendeltåg i Karlberg. Att bo i stan passar mig, som inte har körkort, utmärkt… Hur bor du, i stan ellet på landet, och hur trivs du med det?

Pampas marina från en annan vinkel, och Hornsbergs strand i bakgrunden
Pampas marina från en annan vinkel, med Essingeleden och Hornsbergs strand i bakgrunden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev