Meny Stäng

10 härliga båtturer i Europa

Annons

När jag tänker tillbaka på olika semesterresor minns jag ofta båtturerna bäst. Oavsett om man susar fram i hög hastighet och vattnet stänker eller om man njuter av en rofylld paddling i en stilla sjö – det är alltid en upplevelse att komma ut på vattnet. Här presenterar vi tio härliga båtturer i Europa som vi varmt kan rekommendera, listade helt utan inbördes ordning. Vilka härliga båtturer i Europa vill du tipsa?

1. Kanot i sperone, Korsika

Korsika är bedövande vackert nästan överallt och ett sätt att uppleva den här skönheten är att hyra en kanot och paddla runt. Vi gjorde detta vid de vackra stränderna i Sperone. Läs mer om öar, stränder och kanottur.

Kanot Korsika

2. Flodbåt i Omis, Kroatien

Genom den kroatiska staden Omis flyter den breda floden Cetina, på vars sidor höga berg reser sig. Här kan man följa med på lugna båtturer uppströms genom den intensivt gröna naturen. Läs mer om båttur på floden Cetina.

Flodtur i Omis

3. Bananbåt vid Adriatiska havet, Italien

För den som vill ha lite fart och fläkt och gärna bli blöt på kuppen kan det förstås passa med en tur på en bananbåt. De här finns förstås lite överallt, bland annat här vid den italienska kusten.

Bananbåt Italien

4. Färja Sardinien – Sicilien

Färjan mellan Sardinien och Sicilien går över natten och tar tolv timmar. Vi hade ingen hytt utan sov på varsin bänk på däck. Hårt, men fantastisk att vakna till soluppgången! Läs mer om färjan Sardinien – Sicilien.

Färja Sardinien - Sicilien

5. Katamaran  vid Östersjökusten, Polen

Polens Östersjökust, framför allt runt Rewa och Hel, är ett paradis för alla som vill ägna sig åt vindsurfing, kite-surfing eller segling. Peter och Lennart premiärseglade Lennarts katamaran. Läs mer om Hel och Rewa.

Katamaran i Polen

6. Passagerarfartyg till Comino och Gozo, Malta

Om man befinner sig på huvudön kan man följa med på olika båtturer till de mindre öarna Comino och Gozo, och det ska man absolut göra! Havet är turkosblått och det är svårt att inte komma att tänka på ord som paradis.

Malta

7. Trampbåt i Ksamil, Albanien

Albaniens kust är fantastiskt vacker och utanför Ksamil ligger flera öar och lockar med små fina stränder. Vi hyrde en trampbåt och gled runt under en dag. Läs mer om trampbåt bland Albaniens öar.

Trampbåt i Albanien

8. Gondol i Venedig, Italien

När man är i Venedig ska man ju åka Gondol, eller hur? För att ta sig fram är det betydligt billigare och mer effektivt med vaporetto, vattentaxi, men för upplevelsen skull kan det kanske vara värt en tur? (Vi för 10 år sedan!)

Gondol Venedig Italien

9. Styrpulpet i Cala Gonone, Sardinien

Det vackraste stället på hela Sardinien, enligt oss, är Cala Gonone. Många av stränderna här nås endast med båt och det bästa sättet att komma dit är att hyra en egen styrpulpet. Läs mer om båttur i ett paradis på Sardinien.

Styrpulpet Sardinien

10. Taxibåt till Saleccia Beach, Korsika

Saleccia beach ligger en bit ifrån St Florent och kan vara en av de vackraste stränderna på Korsika. För att ta sig hit måste man ha båt eller terrängfordon. Prova den snabba båttaxin! Läs mer om Saleccia beach.

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Båttaxi på Korsika

Tidigare inlägg i denna serie:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev