Meny Stäng

10 vackra stränder i Europa

Under vår 1 år långa resa runt Europa 2015 följde vi kusten – från västkusten i Normandie i Frankrike till kusterna i den östra delen av Europa, i Albanien, Montenegro och Kroatien. Tillsammans med tidigare resor i Europa har vi hunnit besöka en hel del stränder… Så var finns de vackraste stränderna? Idag presenterar vi 10 vackra stränder i Europa, helt utan inbördes ordning. Vilka är dina favoritstränder i Europa?

1. Saleccia, Korsika

Saleccia beach ligger inte långt från St Florent på norra Korsika, men det finns inga vägar hit så man måste ta båt eller terrängmotorcykel. Om du lyckas ta dig hit kan du se fram emot en dag i paradiset. Läs mer om Saleccia beach.

Saleccia Korsika

2. Zarautz, Spanien

Den spanska nordvästkusten tänker man kanske inte så ofta på, men stranden i Zarautz är fantastiskt vacker. Uppe på berget ovanför stranden finns dessutom en fin camping. Läs mer om Zarautz i solsken och om utsikt från toppen.

Zarautz Spanien

3. Galé, Portugal

Galé ligger strax utanför Albufeira på Algarvekusten. Här hittar du massor av klippformationer som delar in stranden i små mysiga avdelningar. Läs mer om stranden i Galé och om jogging på stranden i Galé.

Galé Portugal

4. Bunec beach, Albanien

Vid den här långa vidsträckta stranden möter man bara några enstaka lokalbor. Vattnet är absolut kristallklart och blandas med bäckar med uppfriskande kyligt bergsvatten. Magiskt! Läs mer om magiska stränder i Albanien.

Strand Albanien

5. Plage Cupabia, Korsika

Plage Cupabia är nog vår paradisstrand nummer ett! Vattnet är smaragdgrönt, man kan bada naken vid strandens slut och den charmiga naturcampingen ligger så att sanden yr in. Läs mer om paradisstrand på Korsika.

Korsika

6. Hel, Polen

Fotot är taget i slutet av september, men du fattar, stränderna längs landtungan Hel känns oändliga och är magiskt vackra. Bildgoogla ”Hel Polen” så förstår du! På sommaren kan du sola, bada eller surfa här. Läs mer om Hel.

Hel Polen

7. Cala Gonone, Sardinien

De höga bergen och de djupa grottorna får Cala Gonone på Sardiniens östkust att påminna om en fantasyfilm. Eftersom man måste ha båt för att ta sig fram till stränderna blir det inte heller för mycket folk. Se även Peters foton härifrån.

Cala Gonone Sardinien

8. Zlatni Rat, Kroatien

Den här stranden, som ligger på Brac, har toppat många listor över vackrast stränder både i Europa och världen. Stranden sticker rakt ut i havet som en tunga, och man kan bada på båda sidor. Läs mer om Zlatni Rat.

Nyhetsbrev
Zlatni Rat Kroatien

9. El Templo del Sol, Spanien

Den här stranden får du bara uppleva om du kan tänka dig att sola och bada utan kläder. Den ligger nämligen på ett område som tillhör naturistcampingen med samma namn. Läs mer om en naturistcamping deluxe.

El Templo del Sol Spanien

10. Sperone, Korsika

Sperone ligger öster om Bonifacio på södra Korsika och här ligger den ena fantastiska stranden efter den andra. Hyr en kajak, vada genom det turkosblå vattnet eller slappa på stranden. Läs mer om Sperone.

SAMSUNG CSC

Tidigare inlägg i denna serie:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev