Meny Stäng

Bora Bora – paradisöar i Franska Polynesien

Gästskribent: Hannah Lates

Efter avkopplande öliv på Moorea (se artikel här) lyfte det lilla lokalplanet mot magiska Bora Bora. Med en stjärnhimmel jag aldrig sett förut, glittrade hela himlen av stjärnor, mitt på en öde ö i Stilla havet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Flygturen till Bora Bora

Från planet kunde vi se hur Bora Bora omges av ett stort korallrev, eller “motu” som korallringen kallas på fransk polynesiska.

Bora Bora

Bora Bora har kanske den vackraste flygplatsen i världen! Från flygplatsen tar du båt till huvudön.

Alla lyxhotell ligger i Motu runt huvudön. Alla i lokalbefolkningen bor på huvudön Bora Bora (där berget ligger).

Bora Bora

När vi landade i Bora Bora blev vi upphämtade av vår nya vän Heimana. Heimana var vår lokala vän som guidade oss runt i Bora Bora, och som vi bodde hos under hela vår vistelse.

Heimana är bartender på Conrad Hotel. Han tog oss till ett hotell där vi drack kokosvatten direkt från nöten. Under vår vistelse lånade vi Heimanas bil och körde massor av varv runt ön för att utforska vägen.

Lokalt Motu-besök

En av de första dagarna tog Heimana oss till atollen, eller Motuen med båt, för att hälsa på sina lokala vänner. Jørgen spelade fotboll med barnen och de lärde oss hur man gör kokosmjölk av kokosflingor.

Från den öde stranden vadade vi i havet till vattnet utanför Four Seasons Resort, en väldigt privat resort med vakter som kom susande förbi på vattenskoter och bad oss ​​vända om, haha! På bilden ser ni det berömda berget Bora Bora i bakgrunden.

Bora Bora

En dag på Conrad Hotel Bora Bora

Conrad Bora Bora Nuis naturområden var fantastiska!

Vi hade en heldag på Conrad Bora Bora Nui där vi hyrde cyklar, lånade stand up paddle boards, snorklade med fiskare, åt lunch och såg en lokal dansshow med middag.

Nedanför ser du den lokala rätten poisson cru, serverad i ett kokosnötskal. Jag fick till och med dansa tahitisk dans – så kul!

På bilderna ser ni den vackra poolen, spa- och naturområdena runt Conrad Hotel. Det är inte utan anledning som det har utsetts till Bora Boras bästa hotell flera år i rad.

Bora Bora

En dag på St.Regis hotel Bora Bora

Jørgen simmade med fisken i det fina vattnet vid St. Regis.

En dag på Bora Bora Pearl Resort and Spa

Vi besökte den vackra Bora Bora Pearl Resort and Spa en hel dag och åt brunch och njöt av ett lokalt bröllop, besök i badtunnor med utsikt över havet och en magisk regnbåge som öppnade sig över himlen.

Snorkling med hajar

Jag kan rekommendera att ta en dagstur med dykning och snorkling efter hajar och rockor – en oförglömlig upplevelse! På dagsturen med valsnorkling och dykning serverades vi lokal mat, inklusive grönsaker, fläsk och poisson cru (eller rå fisk i kokosmjölk). Det var fantastiskt att snorkla ner till “I love the Bora Bora sign”.

haj
Bora Bora

Bilturer runt huvudön

Det är på huvudön “riktiga” Bora Bora är med lokalbefolkningen, gatumat och fruktstånd längs vägen. Vi tillbringade mycket tid med att köra runt på ön, stanna och simma, gå på gudstjänster och dansshower med lokalbefolkningen och äta streetfood som poisson cru från de lokala food trucks. Det var här jag blev kär i den riktiga Bora Bora!

Hunden Kahlua fick valpar när vi var på Bora Bora. En riktigt liten och söt valp fick vi ta hand om.
Hannah Lates

Följ Hannah här:

Norge

Hannah Lates

Hannah driver rese-instagramkontot @hannahlates. Hannah älskar att resa till nya, exotiska länder och prova ny mat på fritiden. Hittills har 30-åringen varit i 60 länder. Förutom att jobba med sin egen rese-Instagram jobbar Hannah med marknadsföring, sociala varumärken och nyhetsbrev inom detaljhandeln. Hannah gillar att komma i kontakt med nya människor och kulturer, och inspireras av alla intryck hon får av att resa och uppleva nya platser.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev