Meny Stäng

10 coola storstäder i Europa

Det finns många coola storstäder i Europa, men det är lätt att man fastnar i att välja samma resmål som alla andra: London, Paris, Rom, Barcelona, Prag, Budapest … Dessa metropoler i all ära, men vill du se något nytt? Idag presenterar vi 10 coola storstäder i Europa där du kanske (?) inte varit, helt utan inbördes ordning. Vilka är dina storstadsfavoriter i Europa?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Sevilla, Spanien

Sevilla är en vacker stad med många imponerande  byggnader, som katedralen och det kungliga palatset Alcazar. Missa framför allt inte den fascinerande parken Maria Luisa, med Plaza de Espana. Läs mer om Parken Maria Luisa.

Sevilla

2. Lissabon, Portugal

Lissabon måste vara en av Europas charmigaste huvudstäder, med kullerstensgator, branta backar och pyttesmå spårvagnar. Beundra utsikten eller njut av folklivet på en uteservering. Läs mer om Lissabon.

Lissabon

3. Gdansk, Polen

I Gdansk hittar du vacker arkitektur och mysiga uteserveringar. Du kan besöka den enorma Mariakyrkan och på sommaren kan du besöka stranden i Stogi och den stora marknaden (augusti). Läs mer om Gdansk och om camping Stogi.

Gdansk

4. Split, Kroatien

Split är en trevlig stad med en gammal stadskärna och en palmkantad promenad längs vattnet. Här kan du besöka historiska palats, shoppa eller besöka det galna grodmuséet. Läs mer om 15 saker att göra i Split.

Split hamn

5. Valencia, Spanien

Valencia är en vacker och charmig stad, med både historiska byggnader och intressant modern arkitektur. I mars varje år firas det vilt med enorma statyer, parader, ljusshower och fyrverkerier. Läs mer om Festivalen Las Fallas.

Valencia

6. Reykjavik, Island

I Reykjavik finns bra shopping, kul nattliv och moderna fiskrestauranger med riktigt bra kvalitet. Det är heller inte långt om du vill bada i Blå Lagunen. Läs mer om 14 saker att se och göra i Reykjavik.

Reykjavik

7. Syrakusa, Sicilien

I den historisk intressanta staden Syrakusa finns lämningar både från de gamla grekerna och från Romartiden. Här hittar du också charmiga gränder och imponerande byggnader från 1600- och 1700-talen. Läs mer om Syrakusa.

Syrakusa

8. Riga, Lettland

I vackra Riga kan du besöka den enorma matmarknaden, unna dig ett besök på SPA eller äta på någon av alla fantastiska restauranger som serverar modern lettisk mat. Läs mer om Rigas sevärdheter – 9 saker att göra i Riga.

Riga

9. Tarragona, Spanien

I Tarragona hittar du bland annat en amfiteater från 200-talet, massor av historiska byggnader från romartiden, många trevliga restauranger och en strand mitt i stan. Läs mer om Tarragona.

Tarragona

10. Nürnberg, Tyskland

Nürnberg är en historisk stad med medeltidskänsla. Här kan du strosa runt i mysiga kvarter och titta på mäktiga kyrkor och på det stora slottet. I december varje år är det stor julmarknad. Läs mer om Nürnberg.

Nurnberg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev