Meny Stäng

Camping Stogi i Gdansk – vid den polska kusten

Nu har vi tagit oss till camping Stogi i Gdansk. Vi har varit här förut, men den här gången var det svårt att hitta eftersom de bygger om vägarna. Till slut kom vi i alla fall fram. På den här campingen är det trångt men servicen är bra: nästan all personal pratar engelska, man får kartor och det finns en liten restaurang/butik.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Camping Stogi

Camping Stogi ligger på bra avstånd från Gdansk. På den här campingen finns både platser på gräs och del platser på stenläggning. Platserna på stenläggning är framför allt till för husbilar, och här fick vi plats den här gången. Campingen är relativt enkel, men här finns det mesta man behöver, inklusive en liten butik, en enkel restaurang och WiFi. Personalen i den lilla receptionen är hjälpsam och brukar prata någorlunda engelska.

Krakowresor

Alldeles intill campingen ligger en lång sandstrand, som är alldeles utmärkt. Fina sommardagar kommer massor av Gdansk-bor hit och parkerar sina bildar precis överallt, för att få en dag på stranden. Men som campinggäst är det alltså bara att promenera en kort liten sträcka. Inte långt från campingen hittar man dessutom spårvagnen som tar en in till stan.

Camping Stogi
Gdansk Stogi
Stogi camping Gdansk

Vildsvin på campingen

Helt plötsligt, när vi satt utanför våra husbilar på campingen, kom plötsligt ett gäng vildsvin förbispringande i skogen. De sprang förbi bara några meter ifrån vår campingplats, med ett staket emellan dock. När det första gänget kom hann jag inte få upp kameran, men sedan kom en ensam eftersläntrare. Nu tror vi att vi håller oss ifrån skogspromenader …

Vildsvin Polen

En dag på stranden

Jag hade tyvärr migrän igår och stannade i husbilen på dagen och kvällen, men de andra hann besöka både stranden och nattlivet vid stranden. Det finns en hel del ställen som serverar både mat och öl och som spelar musik, och stämningen var tydligen god. Trist för min del att vara sjuk förstås, men jag mår bättre idag!

Badvakt Gdansk

Marknad i Gdansk

Idag har vi besökt Gdansk, med spårvagn från campingen. Det pågår en stor årlig marknad i Gdansk just nu, som vi tänkte gå runt på. Direkt när vi kom in till stan började regnet ösa ner, så vi gav nästan upp. Men som tur var vände det, och vi kunde strosa runt i timmar på den helt enorma marknaden.

Gdansk
Gänget i Gdansk
I Gdansk 2012
Helena i Gdansk
Gdansk

Mer att se och göra i Gdansk och Polen

Det finns förstås mycket mer att se och göra i Gdansk och i övriga Polen. Nedan hittar du massor av reportage med tips och reseinspiration.

Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev