Meny Stäng

Marknad i Gdansk med anor från 1200-talet

Annons

Varje år arrangeras en enorm marknad i Gdansk för alla i Polen, som löper gata upp och gata ner. Stan är full av stånd, artister, uppträdanden och semesterfirare. Vi kollade in världens största trumma, provade chokladdoppad frukt och hittade riktigt god och vacker sushi. Följ med på marknad i Gdansk!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Marknad i Gdansk med anor från 1200-talet

Marknaden St. Dominic’s Fair arrangeras varje år i Gdansk, under de första tre veckorna i augusti. Marknaden har en väääldigt lång tradition och har ordnats nästan varje år sedan år 1260 (!), med undantag för några decennier i samband med kriget.

Krakowresor

Marknaden fyller den gamla stadsdelen och här hittar man allt: kläder, smycken, väskor, hattar, leksaker och köksredskap. Det finns också en hel gata med antikviteter och en annan gata där det nästan bara säljs bärnsten. Dessutom är stan full av artister och uppträdanden. Coolast var den enorma trumman mitt i stan – här kunde alla hjälpa till att slå takten till den rytmiska musiken. Vi smög själva in på ett hörn och hjälpte till att trumma!

Antikviteter Polen
Antikviteter i överflöd på ”Antikgatan”
Bärnsten
Bärnsten till salu på ”Bärnstensgatan” – kolla förresten in de coola stenfigurerna på husen!
Kran Gdansk
Den medeltida kranen i Gdansk, marknadsstånd och två taxibåtar (eller bilar kanske, haha)

Mycket gott att äta och dricka

Det finns också massor av stånd som säljer saker att äta och dricka: grillat kött, mackor, bakverk, grillad getost, våfflor och mjukglass till exempel. Jag (Helena) provade vindruvor doppade i mörk choklad och på kvällen hittade vi till en restaurang med grym sushi. En både vacker och god avslutning på en bra dag!

Marknad i Polen
Kanske en macka med ister, lök, köttfärs och inlagd gurka?
Chokladdoppad frukt
Jag (Helena) hittade vindruvor doppade i mörk choklad
Frukt doppad i choklad
Chokladdoppade äpplen
Jarmarkt
Peter var lite sugen på att prova lokal sprit och Beata översatte
Sushi
På kvällen hittade vi in på en restaurang och beställde sushi (tillsammans med våra vänner Lennart och Beata, samt Beatas syster och man)
Alla våra bästa tips om Polen. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev