Meny Stäng

Semesterstaden Gdynia i Polen

Semesterstaden Gdynia i Polen ligger vid Polens riviera. I trestaden ingår Gdansk, Sopot, och hamnstaden Gdynia som har norra Polens största galleria (Riviera). Semesterstaden Gdynia bjuder även på sandstrand, pariserhjul, restauranger och hotell.

Semesterstaden Gdynia i Polen

Gdynia i Polen ligger vid Östersjökusten och tillhör “trestaden”, som består av Gdansk, Sopot och Gdynia. Vi har varit i Gdansk och Sopot flera gånger förut, men av någon anledning har vi missat Gdynia. Och det var ju dumt har vi insett nu! Gdynia har norra Polens största shopping med Gallerian Riviera nära centrum, och med galleria Klif´s. Vill man shoppa kan man hänga här i flera dagar.

Gdynia bjuder dessutom på en trevlig upplevelse med en småbåtshamn, ett stort pariserhjul, massor av fiskrestauranger och en fin sandstrand mitt i stan. Sandstranden Orlowo hittar du på strandpromenaden när du går längst östersjökusten, bland parasoller och solstolar. På våra bilder från Rewa igår såg det kanske ut som att inte så många badar, men det beror att bilderna togs sent på eftermiddagen i en liten ort. På bilderna från Gdynia kan du se att människor badar friskt. Vi tror att det är ca 22 grader i vattnet.

Folkabuss

En charmig folkabuss

Sommar i Gdynia

Fullt på stranden när det är sommar i Gdynia i Polen

Bra priser

Förutom att Polen har fantastiskt fina sandstränder finns en annan fördel – priserna är låga. En stor stark på restaurang kostar ca 15-25 kr och även maten är betydligt billigare än i Sverige, vilket gör att det är lätt att gå ut att äta. Polacker är tokiga i att bli underhållna och jazzen ligger ömt o hjärtat på dagtid, och större konserter på nattetid då de gillar att dansa. Här finns gott om hotell och det är lätt att resa hit från Sverige.

Strandrestaurang Gdynia

Vi hittade till en restaurang precis vid stranden

Shoppingstaden Gdynia - sevärdhet i Polen

Vissa var mer uppklädda än vi …

Vi hittade en trevlig restaurang vid stranden och fick en riktigt god middag med laxcarpaccio till förrätt. Till huvudrätt valde jag (Helena) hälleflundra, Peter gös och våra vänner räkor. Här vid kusten i Polen serveras väldigt mycket fisk på restaurangerna.

Laxcarpaccio

Laxcarpaccio till förrätt … sååå himla gott!

Ölprovning i Gdynia

Sedan gick vi vidare till ett ställe där man kan köpa en liten bricka med fyra olika små öl för provning. Två av ölen smakade lite konstigt och de drack vi inte ens upp, men det var en kul grej och brickorna kostade 35 kr/styck så ingen större skada var ju skedd …

Ölprovning

Fyra sorters öl i små muggar