Meny Stäng

Hel i Polen – Långa vita paradisstränder

Hel i Polen! Efter Mechelinki fortsatte vi till Hel i Polen, en 35 kilometer lång landtunga som sträcker sig ut i Östersjön. På de flesta ställen är landtungan så smal att man går tvärsöver på fem minuter. Lite asiatiskt över de här stränderna med vit sand. Följ med till Hel i Polen – långa vita paradisstränder.

Hel i Polen – Polens längsta halvö

Hel i Polen är en lång och smal halvö som nästan är 35 kilometer lång och endast mellan 100 meter och tre kilometer bred. Längs med den smala landtungan löper en bilväg. På sidan som vetter inåt fastlandet ligger många campingar precis intill stranden.

På den andra sidan, som vetter ut mot det öppna havet, får man oftast promenera genom en bit tallskog innan man når stranden. Den yttre stranden är om möjligt ännu vackrare än den inre, men vattentemperaturen kan å andra sidan vara bättre på insidan.

Hel

Gott om campingar och rum

Vill man campa finns det gott om ställen att välja på. Långa sträckor avlöser den ena campingen den andra, utan en endaste tom meter istället. Nu är det lågsäsong och lätt att få plats, men om man är här mitt i sommaren får man vara beredd att boka plats i förväg. Hel i Polen är mycket populärt bland polska campare!

Om du inte har med ett campingfordon eller vill bo i stuga finns det också gott om rum att hyra i städerna på halvön. Håll utkik efter skyltar där det står ”pokoje” (rum).

Hel

Paradis för surfare och fågelskådare

Om den kusten som vetter utåt mot det öppna havet är ett paradis för den som vill sola och bada så är den inre kusten istället ett paradis för den som vill surfa. Här hittar man både vindsurfare och kitesurfare. Nu, i september, såg vi dessutom ett helt gäng fågelskådare. Det här är ett paradis, inte långt från Sverige, som vi varmt kan rekommendera!

Kitesurf Hel
Hel i Polen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev