Meny Stäng

10 fascinerande sevärdheter i Europa

Europa är fullt av fantastiska slott, palats och historiska byggnader av olika slag. Vi har sett en hel del under våra resor och vissa platser har naturligtvis imponerat mer på oss än andra.  Idag presenterar vi tio fascinerande sevärdheter i Europa, helt utan inbördes ordning. Observera att vi sparar kyrkor och museer till två ytterligare inlägg … Har du sett några fascinerande sevärdheter i Europa som du vill tipsa om?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

1. Mont St Michel, Frankrike

Mont St Michel är ett mäktigt kloster, med gator och affärer, som reser sig ur havet vid Frankrikes västkust, från början byggt så att det endast skulle nås från land under lågvatten.

Mont-Saint-Michel

2. Örnnästet, Tyskland

Hitler fick Örnnästet i 50-årspresent. Idag finns möjlighet att besöka det här fascinerande bygget som ligger på svindlande 1800 meters höjd i södra Tyskland, nära österrikiska Salzburg.

Örnnästet Tyskland

3. Saltgruvan i Wielizcka, Polen

När man besöker saltgruvan, strax utanför Krakow, får man åka 135 meter ner under jorden. Det man möter här nere är imponerande: stora salar och statyer, allt uthugget i salt.

Saltgruvan Polen

4. Dogepalatset i Venedig, Italien

Dogepalatset är byggt i gotisk stil och var residens för dogen (den person som hade det högsta ämbetet) i Venedig. Arkitekturen invändigt är imponerande, och samtidigt kan man förstås se resten av Venedig.

Dogepalatset

5. Amfieteatern i Pula, Kroatien

I Pula ligger en stor och välbevarad amfiteater från det första århundradet. Det mest fascinerande med såna här platser är förstås att försöka föreställa sig hur det en gång var …

Amfiteatern i Pula Kroatien

6. Plaza de Espana i Sevilla, Spanien

Plaza de Espana är en enorm byggnad som användes vid världsutställningen 1929. Miljön för tankarna till sagans värld, och det är säkert därför scener ur Starwars har spelats in här. 

Sevilla Spanien

7. Fiskarbastionen i Budapest, Ungern

Fiskarbastionen ligger på en höjd och har en mycket speciell arkitektur. Sammanlagt sju torn sticker upp, som sägs representera ungrarnas ursprungliga sju stammar.

Budapest Ungern

8. Carcassonne, Frankrike

Carcassonne är inte bara ett spel, utan också en väl bevarad (och renoverad) Medeltidsstad. Att promenera runt i de trånga gränderna, bland butiker och restauranger, är att göra en riktig tidsresa.

Carcassonne Frankrike

9. Borgen Malbork, Polen

I Malbork ligger Polens största och mest berömda borg. Byggnaden verkar totalt ointaglig och det är fascinerande att se uppvärmningsteknik, kök och badrum från Medeltiden.

Malbork Polen

10. Slottet Neuschwanstein, Tyskland

Sagoslottet Nesuchanstein lät uppföras av Ludvig II på 1800-talet och ligger fantastiskt på en hög höjd. För att se den vackert smyckade insidan kan man boka en guidad tur.  

Neuschwanstein Tyskland

Tidigare inlägg i denna serie:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev