Meny Stäng

Restaurang Pont vid Hägernäs strand

Annons

Påsk kan firas på olika sätt, men det viktigaste är ju att träffa familj och vänner, eller hur? Min mamma tog i förrgår med oss till restaurang Pont i Hägernäs, där vi inte varit förut, för en trevlig lunch. Restaurangen hade riktigt bra mat och ligger fint vid vattnet, så kanske kan den vara ett tips för någon annan också!

Fin miljö vid vattnet

Restaurang Pont ligger vid Stora Värtan, längst in i Hägernäsviken, inte så långt ifrån Täby i Stockholm. Restaurangen ligger riktigt fint vid vattnet, och före eller efter maten passar det bra att ta en trevlig strandpromenad. Eftersom vi hade min brors 1-åring med oss lade vi också märke till den fina lilla barnhörnan där det fanns leksaker och möjlighet till filmvisning.

Grådisigt väder på Långfredagen, men ändå fint
Grådisigt väder på Långfredagen, men ändå fint

En utsökt affärslunch

På Pont kan man äta dagens lunch (125 kr), trerätters affärslunch (ca 259 kr) eller  á la carte (huvudrätter 185 – 289 kr). Vi tog affärslunchen och måste säga att vi blev väldigt nöjda. Till förrätt fick vi en helt perfekt tillagad tonfisk med wasabicreme, till huvudrätt en god fiskgryta med torsk, lax, musslor och räkor och till efterrätt en liten chokladtryffel. Mycket vällagat allting! Någon mer som varit här?

Fiskgryta med torsk, lax, räkor och musslor
Fiskgryta med torsk, lax, räkor och musslor

Rådjur på nära håll i Täby

Efter lunchen på restaurang Pont bjöd mamma hem oss på kaffe och påsktårta. Trevligt förstås, och dessutom fick vi oväntat besök! Tre rådjur kom och lade sig i trädgården. Trots att vi rörde oss innanför fönstren verkade de obekymrade och slöt emellanåt till och med ögonen. Har du rådjur där du bor?

Rådjur i mammas trädgård i Täby
Rådjur i mammas trädgård i Täby

Prenumerera på vårt nyhetsbrev